изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:39 EEST
Таня Христова: Ситуацията на територията на община Габрово се усложнява с всеки изминал час    
Новини Габрово. Ситуацията, след повече от 35 часа обилен снеговалеж, на територията на община Габрово се усложнява с всеки изминал час. Това каза за Агенция „Фокус” Таня Христова, кмет на община Габрово. Тя обясни, че населените места без електричество се увеличават и вече са повече от 90, в града проблем с електричеството имат 3 квартала. По думите й, екипите на „Енерго Про” продължават да работят по отстраняване на проблемите, но обилния снеговалеж динамично променя ситуацията.

„Много са тежки обстоятелствата, свързани с падащите дървета, които вече са над 100 по републиканската и междуселищната мрежа. Това допълнително усложнява почистването на улиците”, заяви Христова и добави, че основните артерии в града са проходими. Тя уточни, че автобусните линии се движат със закъснение, междуселищния транспорт вече работи, но не е ясно дали всички линии ще бъдат обслужвани регулярно.
„Екипите с цялата механизация, която допълнително се мобилизира със строителна техника, продължават да са на определените участъци, в които е необходимо да се осигури проходимост”, каза Христова и добави, че няма бедстващи лица, но поради липсващото електричество и затрудненията с комуникациите, тревожността остава.
„В 18:00 свиквам Щабът за сигурност и ще вземем решение дали ще се обърнем към държавата, може би да, за подкрепящи сили, с които да успеем да преодолеем най-вече проблемът с електрозахранването и паралелно с това с осигуряването на достъп”, каза още Таня Христова.
Лора ГОРОВСКА
 


Сходни връзки

Таня Христова: Ситуацията на територията на община Габрово се усложнява с всеки изминал час | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди