изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:48 EEST
Обрат в Киев: Яценюк поведе на Порошенко    
По светаОсмата Върховна рада е избрана и фактът, че гласуване нямаше в шест избирателни района на Луганска и девет на Донецка област, не влияе върху легитимността й, съобщи заместник-председателката на ЦИК Андрея Магера. Избирателната активност на изборите за Върховна рада на Украйна, по данни от 198 избирателни окръга, е била 52,42%.

В Киев избирателната активност е 55,86 %. Най-голяма избирателна активност има в Лвовска област 70%, а най-малка с Донецка област - 30,8%.

От ЦИК вече оповестиха, че избирателната активност на изборите за Върховна рада на Украйна е по-ниска от тази на президентските избори на 25 май.

Най-висока активност в чужбина украинците са проявили в Испания и Полша, където са гласували 26 процента от имащите право на глас. В Русия, където имаше шест избирателни секции в посолството и консулствата, от 50 хиляди украинци с право на глас са гласували едва 765 души.

Окончателните резултати от лидерската надпревара ще станат ясни в сряда. През нощта с преброяването на все повече бюлетини се променяха и водещите партии.

В ранните сутрешни часове се редуваха да водят пропорционалните списъци "Блокът на Петро Порошенко" (БПП) и "Народният фронт" (НФ). Коалицията НФ, водена от Яценюк, бе първа с 21,7%, второ място е за БПП с 21,65%. След тях са

"Самопомощ" с 10,7%. Петпроцентната бариера преодоляват "Опозиционният блок" (ОП) с 9,33%, Радикалната партия със 7,89% и "Баткившчина" на Юлия Тимошенко с 6,10%.

Говорител на ЦИК призова да не се бърза с изводите.

Премиерът Яценюк обави още в неделя вечерта, че ще прави коалиция с БПП на основата на договора на Украйна за асоциацииране с ЕС. Президентът Порошенко подчерта особено, че в парламента не влиза Комунистическата партия на Украйна.

Сред мажоритарните кандидати печелят независимите, както и представителите на БПП. Независимите заемат първите места в 96 избирателни района, кандидатите на БПП побеждават в 63 района. Представителите на НФ на Яценюк са напред в 19 района, "Свобода" на Олег Тягнибок – в 5 района, партията на Тимошенко – в 3 района.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Обрат в Киев: Яценюк поведе на Порошенко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди