изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:07 EEST
ПРЕДСТАВЯТ ПРИЛОЖНО НАРОДНО ИЗКУСТВО ОТ УНГАРСКИЯ ГРАД КЕЧКЕМЕТ    
КултураРегионалният исторически музей в Добрич ни кани на откриването на етнографска изложба „Народно приложно изкуство от град Кечкемет". Организатори на събитието са община Добрич, Унгарски културен институт и РИМ.

 Музеят на народното приложно изкуство в град Кечкемет, който притежава най-голямата колекция от образци на народното творчество, ще представи в РИМ ценна сбирка от автентични произведения на унгарското културно наследство, както и предмети, изработени в духа на някогашните традиции в областта на художествените занаяти – дърворезба, тъкачество, везба, грънчарство, и др. Грациозно изваяни глинени съдове, пъстри везани покривки, възглавници, писани лавици, изящни накити, представят красотата и многообразието на унгарското приложно изкуство. А показаните в изложбата произведения на съвременни майстори възвръщат към нов живот уникални образци на народното творчество и пазят жив спомена за вековни традиции.
 Посетителите ще имат възможност не само да се докоснат до съхраненото традиционно изкуство, но и да опитат от прочутото токайско „вино на кралете" и под неповторимите звуци на чардаша да усетят духа на унгарската култура.
 Изложбата ще бъде открита на 29 октомври /сряда/ от 17 часа в музея в градски парк „Св. Георги". НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ ПРИЛОЖНО НАРОДНО ИЗКУСТВО ОТ УНГАРСКИЯ ГРАД КЕЧКЕМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди