изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:36 EEST
ЦРУ използвало 1000 нацисти в битката срещу СССР    
По света Разсекретени документи разкриват, че американското шпионско ведомство ЦРУ е използвало около 1000 нацисти като шпиони и информатори след Втората световна война, за да се противопостави на враговете си от Съветския съюз по време на студената война, предаде Би Би Си.

Разсекретени документи разкриват, че американското шпионско ведомство ЦРУ е използвало около 1000 нацисти като шпиони и информатори след Втората световна война, за да се противопостави на враговете си от Съветския съюз по време на студената война, предаде Би Би Си.

Учени, изучили документите твърдят, че американците са използвали най-малко 1000 бивши нацисти. Някои от тях са били от най-високите нива на нацистката партия и са били наети да работят като американски шпиони в Европа. Бившият офицер от СС Ото фон Болшвинг, оформил политически документи за това как да бъдат тероризирани евреите, бил нает от ЦРУ да шпионира в Европа след Втората световна война. През 50-те години на миналия век той и семейството му били доведени в Ню Йорк като награда за неговата лоялна служба в полза на ЦРУ. Нацисткият колаборационист Александрас Лиолейкис, свързан с избиването на десетки хиляди евреи в Литва, е нает от ЦРУ да работи в Източна Германия, след което е прибран в Бостън. Има доказателства, че ЦРУ се е опитало да окаже натиск и да спаси Лилейкис, когато агентът станал обект на разследване за военни престъпления.

Документи доказват, че дългогодишният директор на ФБР Хувър не само одобрил използването на бивши нацисти като шпиони, но и пренебрегнал ужасяващите действия, в които те били участвали по време на войната и определил тези квалификации като съветска пропаганда.

Тази информация дойде само седмица, след като Асошиейтед прес разкри, че правителството на САЩ е пратило на десетки нацистки военнопрестъпници милиони долари като социални осигуровки, след като ги принудили да напуснат САЩ.  bgnes.com
 


Сходни връзки

ЦРУ използвало 1000 нацисти в битката срещу СССР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди