изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:41 EEST
Бойко Борисов: Единствената възможна формула да се създаде правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и    
Политика София. За мен стана ясно, че единствената възможна формула е коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след лидерската среща, състояла се в Народното събрание. Той ще разчита на плаващо мнозинство. Вчера лидерът на ГЕРБ покани председателите на останалите партии, за да изберат един от трите времеви варианта за правителство, които предлага - краткосрочен мандат и избори през 2015 г. две в едно с местния вот; кабинет с двугодишен живот и гласуване отново две в едно с президентските избори; както и цял 4-годишен мандат.

От пресцентъра на ГЕРБ обявиха, че на заседание Изпълнителната комисия е одобрила възможността за подписване на споразумение с РБ. Даден е мандат на Менда Стоянова, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев да подготвят проект за споразумение, включващо обща програма, структура и състав на правителство, в срок до петък, 1 ноември.
Правителството ще ползва плаващо мнозинство, уточни Борисов.
„Ние ще приемем подкрепата на всички партии в зависимост от темите. Аз поех ангажимент, ако съм премиер, всеки вторник дневният ред на МС да се представя на лидерска среща, за да може да се търси мнозинство”, добави Бойко Борисов на ГЕРБ.
Това, което казаха лидерите на всички партии, е, че волята на избирателите е да се даде възможност на дясноцентристките партии в лицето на ГЕРБ и РБ, коментира Меглена Кунева.
Очевидно е, че трябва в рамките на 43-тото НС да се формира мнозинство, мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава дясно–център, заяви и лидерът на БСП Михаил Миков.
„Днес за първи път чухме изчистено предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство, очакваме да бъде конкретизирано в управленска програма”, коментира пък лидерът на ДПС Лютви Местан. На въпрос дали биха подкрепили такова правителството, или не Лютви Местан зави: „Разбирането за модерната опозиционност е - ако в управленската програма има теми, застъпени и в нашата платформа, няма как да бъдем опозиция на собствената си платформа и дори да дадем подкрепа, това няма да бъде подкрепа за един и ли друг политически субект”.
Разговорите за бъдещото правителство се проведоха в кабинета на Цецка Цачева. В тях участваха още Светлин Танчев и Румен Йончев от "България без цензура", които вчера обявиха, че парламентарната им група ще се нарича "Български демократичен център", и Ивайло Калфин от АБВ. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не присъства на срещата.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Единствената възможна формула да се създаде правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди