изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:38 EEST
Паника в окупираната част на Кипър заради смъртоносен вирус    
По светаПаника в окупираните територии предизвика смъртта на 83-годишна жена след подозрения, че е починала от Близкоизточния коронавирусен респираторен синдром /МЕРС/ – Middle East respiratory syndrome coronavirus /MERS/. Вирусът МЕРС е смъртоносен, предизвиква симптоми като при тежка бронхопневмония – дихателна недостатъчност, тежка кашлица, повишена температура, информира Български новини.

Той бе открит преди малко повече от 2 години в Саудитска Арабия, като оттогава има близо 400 случая на заразени, 100 от които са починали. Починалата жена в окупираните територии се е завърнала от поклонение от Саудитска Арабия и е била приета в болница с треска, респираторни и сърдечни проблеми. Шестима други поклонници, които също са се върнали от Саудитска Арабия, са се оплакали от затруднения с дишането и са под карантина.

Кипърската турска страна е в процес на издирване на всички пътници, които са били на борда на самолета на същия полет, за да бъдат изследвани. Тъканни проби от починалата жена, която също така е страдала от сериозно сърдечно заболяване, диабет и високо кръвно налягане, са били изпратени в лаборатория в Турция, за да се определи точната причина за смъртта.

Т. нар. министър на здравеопазването в самообявилата се Севернокипърска турска република Ахмет Гюл съобщи, че не е потвърдено дали вирусът МЕРС е причина за фаталния край на жената. Другите пациенти не са били сериозно засегнати и шансовете им за възстановяване са високи, каза той. Ахмет Гюл призова да не се изпада в паника, но прикани хората със симптоми на вируса МЕРС – повишена температура, кашлица, задух, повръщане и разстройство, да отидат в болница и да потърсят лечение.

Хората също така са предупредени да избягват пътуване до страни, в които може да има огнище на смъртоносния вирус. Досега всички от случаите са свързани с държави в близост до Арабския полуостров. В началото на октомври съмнения за заразен с ебола студент от Африка предизвикаха паника в окупираните територии, но впоследствие се оказа, че младежът е болен от малария.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Паника в окупираната част на Кипър заради смъртоносен вирус | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди