изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:20 EEST
С ПОДПИСКА 700 РОДИТЕЛИ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ СЪБИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ОХРАНА В УЧИЛИЩАТА    
Новини

Подписка на 700 родители, които са против събирането на пари за охрана в училищата, депозира до кмета на Добрич Детелина Николова общинският съветник от Атака Атанас Атанасов.



Той отправи питане до кмета относно продължаващото събиране на пари в училищата за охрана. „Таксите, които се събират по неясни правила, са от 15 до 25 лева на дете в различните училища за цялата учебна година. Някъде се издават документи, на които пише, че средствата са за охрана, а някъде се казва на родителите, че парите са за дарение, но не е ясно какво и с каква цел е това дарение“, каза Атанасов. Той припомни, че издръжката на училищата е въз основа на утвърдени стандарти, а учебните заведения са на делегирани бюджети и са второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Затова той настоя да се изясни защо е необходимо да се набират тези средства.

Атанасов настоява за разяснение на какво основание училищата събират тези средства. Според него, такава практика има в над 90 % от училищата в Добрич.

Според документи, които родители са изискали от някои от училищата, разходите са за СОТ, за нощна охрана през лятната ваканция, за дневна охрана и т.н. За мен е редно всички тези разходи да се поемат от делегирания бюджет, каза Атанасов. Самият той обясни пред журналисти, че има намерение да предложи прекратяване на практиката, но след като получи поисканата информация. 

Кметът съобщи, че ще се потърси информация от училищата, след което ще я предостави на общинския съветник.

Станислава Кръстева / НДТ

 


Сходни връзки

С ПОДПИСКА 700 РОДИТЕЛИ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ СЪБИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ОХРАНА В УЧИЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди