изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:09 EET
ВУМК – СРЕД ОТЛИЧНИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА В СВЕТОВНА КЛАСАЦИЯ    
ОбразованиеФинална пресконференция, на която бяха представени всички дейности по създаване на новата система за качество на Висше училище Международен колеж, се състоя вчера.

„В продължение на 20 месеца ВУМК реализира набор от мерки по актуализация и разширяване обхвата на системата си за качество и привеждането й в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008, сподели Елена Костадинова – част от екипа на проекта. Новата система за качество на ВУМК бе представена на 3 публични обсъждания пред студенти, преподаватели и заинтересовани страни. От друга страна 90 служители от постоянния състав (академичен и административен) на ВУМК преминаха 5-дневно обучение за детайлно запознаване с въведените норми и процедури. Ефективността на системата за качество бе проверена чрез изследване от типа „таен клиент“, чиито констатации бяха анализирани и взети по внимание.
Според организаторите, сред най-важните неща в следствие на инициативите за оптимизиране на качеството, във ВУМК е разработената и въведена университетска информационна система, която да систематизира поддържаната от висшето училище административна и академична информация. Не на последно място бе разяснена целта на създаване на Център за стратегически партньорства, който да изгради и поддържа ефективен диалог със заинтересованите страни – бизнес, потенциални, настоящи и бивши студенти и гражданското общество.
Това са част от реализираните дейности и резултати по проект „Комплексно иновативно оптимизиране на системите за качество във ВУ „Международен колеж“ (КИОСК) , който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
В края на събитието, доц. Тодор Радев – ректор на ВУМК, представи актуална информация, свързана с признаване на качеството на висшето училище, изразено в международен рейтинг – Едунивърсал. Класацията, която включва бизнес висши училища от цял свят, поставя ВУМК сред „Отлични бизнес училища“ с континентално влияние. Отличието е обявено на между университетски форум в Истанбул през изминалата седмица, на което ВУМК е било единственото българско висше училище-участник. Ректорът добави пред участниците в пресконференцията, че в следствие на осъществени срещи с висши училища от Северна и Южна Америка, Азия, Европа и Австралия предстои създаване на партньорства, разширяващи възможностите за обмен на студенти и научна работа от тези краища на света. НДТ


 


Сходни връзки

ВУМК – СРЕД ОТЛИЧНИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА В СВЕТОВНА КЛАСАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди