изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:35 EEST
АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА    
НовиниДобрич. Екоминистърът отговаря за скандалното решение за блок „Вранино”, съобщава вестник „Нова добруджанска трибуна”. Народната представителка от ПГ на Атака Калина Балабанова е инициирала изслушване на служебния министър на околната среда и водите Светлана Жекова относно разрешението, което тя подписва за проучване на нефт и газ в границите на блок „1-11 – Вранино”.

Балабанова е припомнила на Жекова, че като назначен служебен министър, функциите й са определени в Решение No 20 от 23 декември 1992 г. А именно те се свеждат до задачата да се осигурят условията за произвеждането на честни, демократични и свободни избори. „Първите за сезона червеногуши и малки белочели гъски - наблюдавани в Добруджа”, съобщава изданието. 6 червеногуши гъски, 1 малка белочела гъска, 340 големи белочели гъски, 5 тундрови лебеда и 15 пойни лебеда са били наблюдавани при полеви дейности от експерта на БДЗП Даниел Митев. Наблюдението е направено във временна влажна зона - наводнена вследствие на валежите нива в района на село Сенокос. Основоположникът на съвременната селекция при пшеницата в България и дългогодишен директор на Добруджанския земеделски институт Тодор Рачински ще бъде обявен посмъртно за почетен гражданин на Генерал Тошево, това е съобщил заместник-кметът на общината Георги Георгиев, пише изданието. Това ще се случи на празничната сесия на 7 ноември, която ще се проведе в навечерието на празника на града.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди