изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:01 EEST
Изчезна тъщата на дървен бос    
Новини61-годишната Елена Кьосева от самоковското село Доспей е обявена за общодържавно издирване. Търсенето е започнало на 24 октомври по молба на роднина, след като от 6.50 ч. сутринта тя била в неизвестно. Седми ден кметът на селото Николай Гешев и наетите охранители по програмата „Сигурност” не излизат от горите и полята в района, съобщава „Вяра”.

Възрастната жена, която е с психично заболяване, често напускала дома си и преди, след което се прибирала обратно. Веднага са предприети издирвателни действия от полицията в Самоков. В тях са включени местни жители, ловната дружинка и хора от съседните села.

Претърсени са землището на селото, както и множество изоставени сгради на територията на Доспей, тъй като изчезналата жена имала навика да се крие. Издирването е затруднено от падналия сняг. „Познавам Кьосева като много добра жена. Предполагам, че в последните дни не си е пила лекарствата. Преди няколко дни я виждах по селото да се разхожда”, обясни кметът Николай Гешев.

Зетят на Кьосева – Николай Ласкин, който е уважавана личност в Самоковско и собственик на голяма дърводобивна и дървопреработвателна фирма „Ласкин Лес” ЕООД, е работодател на десетки хора. Той сподели, че съпругата му обгрижвала майка си непрекъснато.

„Изключително съм разстроен. Ангажирали сме доста хора от селото, от полицията, включиха се много хора. Искрено съм благодарен на кмета Николай Гешев – няма ден, няма нощ, той е непрекъснато по района. Оставил си е работата, семейството, не нощува, за да помага. Наел съм и издирвателни кучета, дано я намерим”, каза Ласкин.

Той разказа още, че преди дни двама негови работници намерили изгубил се възрастен мъж с психично заболяване от село Клисура, който обаче починал по-късно в болницата.

Жители от селото разказаха, че доскоро поведението на Елена нищо не е подсказвало, че ще напусне дома си и няма да се върне.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Изчезна тъщата на дървен бос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди