изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:43 EEST
Пострадал и три рекорда на проведения в Добрич екстремен фестивал    
СпортМладеж на 19 години от Пловдив е пострадал при изпълнение на скок от 1,20 м. с БМХ. Той е бил в каска и всички необходими протектори. Има счупен нос и пукната капачка на коляното. След като му е оказана медицинска помощ в болницата в Добрич, вече се е прибрал в Пловдив, съобщи Георги Георгиев от Скейт клуб Варна, който бе един от основните организатори на тридневния екстремен фестивал, който се проведе на новия скейт парк в Добрич.

Във фестивал „Extreme connection“ участваха състезатели със скейтборд, лонгборд, кънки, БМХ, байк. Организаторите си бяха поставили за цел поставянето на рекорди, което се е и случило. Има подобрени национални рекорди от скок, като рекордът за скейтбурод е 1,10 м., за ролери – 1,60 м. и за колело – 1,50 м. Според Георгиев, ако не се беше случил инцидентът, е можело да има и други рекорди.Пострадалият младеж е опитвал да направи нещо грандиозно, с много голяма сложност, когато е паднал.
„Ние се занимаваме с екстремни спортове и за нас е ежедневие да има инциденти. Знаем, че има такава опасност, но всеки прави това по собствено желание. Момчетата знаят това, те не карат от вчера и са с ясната представа, че има опасност“, обясни Георгиев.
Той каза, че е имало медицинско лице по време на фестивала. Линейката е пристигнала много бързо. Георгиев подчерта, че е имало много добра организация отстрана на Общината. Били са изпратени писма до полиция, пожарна и болницата, и е имало отклик от всички. По време на фестивала в Добрич са демонстрирани и сложни скокове през огън, при които е имало пожарна кола.
Ако инцидентът, който се случи не изплаши хората, със сигурност в Добрич ще се проведат още такива форуми. Идеята на фестивала беше обединение, като целта бе да се забавляваме. Мисля, че се получи много добре, сподели още Георгиев.


 


Сходни връзки

Пострадал и три рекорда на проведения в Добрич екстремен фестивал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди