изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:28 EEST
ОСИНОВЕНИ ОТ РАЗЛИЧНИ СЕМЕЙСТВА БЛИЗНАЧКИ СЕ НАМЕРИХА СЛЕД 42 ГОДИНИ    
ОбществоСега се чувствам цяла, завършена и зная, че няма да съм сама занапред, споделя Магдалена Димова от Добрич. На 1 ноември тя се срещна за първи път със своята близначка. Категорична е, че законите у нас трябва да се променят и осиновените да имат право да знаят кои са.


"Здравейте приятели. Искам да споделя нещо с Вас, нещо хубаво, което ми се случи в последния месец. Както преди време изживяхте и ми помогнахте да се справя с най-тежкия момент в живота ми, така сега искам да споделя с Вас и моето щастие.
От години знам, че съм осиновена, преди време търсих, но без успех. Исках да разбера елементарни неща за себе си . И исках да намеря сестричката, с която са ме разделили при осиновяването. УСПЯХ ! Намерих я ! ИМАМ СИ ВЕЧЕ СЕСТРИЧКА ! И сега съвсем скоро ми предстои среща с нея!“, това написа в края на октомври 42-годишната Магдалена Димова. На 1 ноември след 42 години тя за първи път се срещна със своята сестра-близначка Стефка Стефанова.
Момиченцата са родени в болницата в Елхово. Били разделени още като бебета. Първо е била осиновена Магдалена, която заживява в Добрич. След това се намира семейство и за Стефка и тя живее в Търговище. Отгледани са от различни семейства.
Магдалена споделя, че е знаела, че е осиновена, както и че има близначка. От 25 години прави опити да я издири. Разказала историята си в телевизионното предаване „Искрено и лично“, след това и във вестник „24 часа“. Накрая обаче получила писмо от съда, с което я предупреждавали, че подлежи на съдебна отговорност, тъй като може да разкрие тайната на осиновяването. Затова спряла да търси, но продължавала да таи надежда, че ще намери сестра си. Така преди няколко месеца видяла страницата във Фейсбук „Търсим се“. Изпратила своя снимка през септември. След време Стефка качила своя снимка. Тя само знаела, че е осиновена, но не и че има близначка. Търсела биологичната си майка. Когато снимката на Стефка била качена на страницата „Търсим се“ Магдалена била онлайн. Разбрала, че е открила близначката си, още щом я видяла. Веднага се свързала с администратора на страницата, за да сподели.
За да се потвърди, че са сестри, Магдалена много благодари на майка си – на жената, която я е осиновила. Тя е подала иск до съда, за да бъде отворено делото за осиновяване. За тази възможност жената също научила от страницата „Търсим се“, там били обяснени всички стъпки. И по-рано е имала тази възможност, но тя не е знаела за нея.
Сега, след като е открила своята сестра-близначка, Магдалена споделя, че сякаш е някъде в облаците. „Запълни се празнина в мен, една голяма дупка, която съм имала през целия си живот. Тя се запълни в момента, в който я видях. Сега се чувствам цяла, завършена и няма да съм сама занапред“, сподели Магдалена.
Казва, че отдавна е простила на биологичната си майка. „Бях и сърдита в началото, когато разбрах, че съм осиновена. Но, след това осъзнах, че никоя майка не би оставила децата си, без да има причина за това, без да е притисната от някакви обстоятелства“, допълва тя.
Сестра й Стефка сега живее в с. Иваново, Шуменско. Тя има две деца – дъщеря на 22 години, която е семейна и има дете, както и 19-годишен син. „Добър човек е. И не може да е иначе, тя е моята сестричка“, споделя Магдалена.
През почивните дни Стефка пристигнала в Добрич със съпруга си.  Сестра й се надява да могат по-често да се виждат и семействата да се опознаят. Самата Магдалена има три деца, които също много емоционално приемат случилото се. „Много са развълнувани, като на филм им е всичко“, разказва тя.
Според Магдалена, трябва в България да се променят законите, за да имат осиновените основни права. „Трябва да знаем кои сме, къде сме били родени, кои са нашите родители, какви са наследствените ни заболявания, да не се притесняваме, че може да се оженим за свой брат или сестра. Сега ние сме в бездна“, споделя Димова.
Магдалена препоръчва на осиновените хора у нас да не губят надежда и да вярват, че нещата наистина се случват. Потвърждение на което е и нейната история. НДТ

Емоционална среща: Близначки се откриха след 42 години

Близначки, но родени в две различни години

Шефката на ТВ7 Миляна Велева: Невероятно е, но със сестра ми Зинаида имаме близнаци

Близначки напуснаха ”Мис България” заради обиди

Британка роди близнаци за трети път – децата й стават общо 10

Бременна роди петзнаци, заченати по естествен път

Тайландка нарече шестзначетата си: Ауди, Форчън, Порше, Мини, Фолксваген и Фиат

Поредна война между близначките Бакалови и баща им

66 годишна роди близнаци в Швейцария

Чудо в Германия - родиха се 4 еднояйчни близначки

Счетоводителка роди близнаци, вече има 13 деца

Най-възрастните близначки навършиха 98 години

62-годишна русенка роди близнаци след ин витро

Вдовица роди близнаци 20 месеца след смъртта на съпруга си

Американка с две матки ражда по едно дете от всяка

Семейство с близначки от различна раса за 2-ри път

Близначки родиха едновременно

С РИДАНИЯ МАЙКА ИЗПРАТИ ТРИТЕ СИ ДЕЧИЦА В SOS-СЕЛИЩЕ

Уникален юбилей на шведски близначки

БЛИЗНАЧКИ ЗАРАДВАХА КАВАРНЕНСКО СЕМЕЙСТВО

Коледен купон за близнаци в Силистра


 


Сходни връзки

ОСИНОВЕНИ ОТ РАЗЛИЧНИ СЕМЕЙСТВА БЛИЗНАЧКИ СЕ НАМЕРИХА СЛЕД 42 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди