изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:03 EEST
РЕСТАВРАЦИЯ: Порожанов отново става шеф на фонд "Земеделие"    
Земеделие Той беше пребит жестоко през 2011 година, след като глоби над 5000 фермери

Служебният министър на финансите Румен Порожанов ще оглави за втори път фонд "Земеделие", твърди "24 часа". Той вече беше шеф на фонда по времето на предишния кабинет на Бойко Борисов и бъдещият премиер силно ценял неговите умения да води прегорови с Брюксел и да решава проблемите в земеделието.От Порожанов се очаква да реалибилитира авторитета на фонд „Земеделие”, да успокои бранша и да има пари за следващия програмен период.

Порожанов беше третият директор на фонд "Земеделие" в първото правителство на Бойко Борисов – той пое поста на 31 март 2011 г. - след скандала с дипломата на Калина Илиева и краткото управление на нейния заместник Светослав Симеонов.

Порожанов ръководи твърдо фонд „Земеделие” и издаде над 5000 акта за надплатени суми при преките субсидии на площ. Глобените фермери е трябвало да връщат пари.

Най-вероятно това бе и причината през декември 2011 г. шефът на фонд „Земеделие” да бъде нападнат от неизвестни и пребит жестоко пред дома му в столичния квартал "Борово".

„Порожанов пресече далаверите, затова го набиха. Много далавери бяха прекратени в Държавен фонд „Земеделие", това не може да не е разсърдило някой", заяви тогава премиерът Бойко Борисов.

Порожанов е бил в надзорния съвет на "Булгартабак", а също представител на българската страна по проекта "Бургас - Александруполис", както и директор на фонд за радиоактивни отпадъци.

Румен Порожанов е роден на 17 август 1964. Завършва "Икономика и управление на селското стопанство" в УНСС. Има и квалификация "Икономика и управление на отбранителния процес". Владее английски и руски език.

От август 2009 г. до 31 март 2011 г. е началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

РЕСТАВРАЦИЯ: Порожанов отново става шеф на фонд "Земеделие" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди