изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:54 EEST
Войната в Донбас пламва отново    
По светаСпоразумението за уреждане на конфликта в Източна Украйна е "фактически зачеркнато", обявиха властите на ДНР и ЛНР. Лидерите на Донецк и Луганск Александър Захарченко и Игор Плотницки обясниха, че намерението на украинския президент Петро Порошенко да отмени закона за особен статут на двете области е в разрез с договореностите, постигнати преди два месеца в Минск.

Порошенко увери по-рано, че остава ангажиран с мирния процес, но нареди засилване на правителствените войски в Харков, Мариупол и други райони по границата с Русия и сепаратистките републики.

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че правителството в Киев няма да финансира контролираните от сепаратистите Донецка и Луганска области, съобщи Ройтерс. Докато териториите на Донецк и Луганск се контролират от самозванци, няма да се изпращат средства от централния бюджет, заяви Яценюк и добави, че властите няма да спрат подаването на газ и ток за двете области, за да "не замръзнат" хората.

Руският президент Владимир Путин заяви, че въпреки Минските споразумения, в Украйна продължава стрелбата срещу мирни градове, предаде ТАСС.

„До самите граници на Русия, в Украйна, не стихва гражданската война. Въпреки минските споразумения, продължава стрелбата срещу мирни градове. Гинат мирни граждани ”, заяви Владимир Путин.
Президентът на Русия нарече ситуацията в Украйна като един от факторите , които усложняват геополитическата обстановка.
„Нарушени са много вериги за сътрудничество, в това число с украински партньори и украински предприятия”, добави Путин.

В същото време сраженията в Източна Украйна продължават. При обстрел на град Донецк е загинал 1 мирен жител и са пострадали 4-ма, съобщиха украинските медии. Снарядите са нанесли поражения и на много жилищни сгради.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг руски войски се придвижват все по-близо към границата с Украйна и Москва продължава да подготвя бунтовници в източната част на страната, като ги снабдява с оборудване. Той се срещна с върховната представителка на Европейския съюз по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Столтенберг подчерта, че страните-членки на Алианса не признават изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. Според Федерика Могерини заради изборите, организирани в неделя в Източна Украйна, има опасност да се пропусне възможността за мирни преговори с Москва. Тя съобщи, че на 17-и ноември външните министри на 28-те страни в Евросъюза ще разгледат положението със санкциите срещу Русия.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Войната в Донбас пламва отново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди