изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:05 EEST
Кой предложи Божидар Лукарски?    
НовиниАмбициите на Божидар Лукарски за сетен път предизвикаха скандал в Реформаторския блок и в държавата, пише „Преса”. Броженията срещу назначаването на лидера на СДС за министър на икономиката изригнаха в безпрецедентно остра декларация на Гражданския съвет в РБ вчера, в която го призовават да се откаже от поста.

Сред подписалите е бъдещият просветен министър Тодор Танев и Иван К. Иванов, зам.-председател на НС. Те твърдят, че нито един от лидерите в РБ не може да каже кой е предложил Лукарски за министър на икономиката. „Кандидатурата е крайно неподходяща с оглед на неговото образование, професионален опит, капацитет и способност да се справи със задачите в сектора“, се казва в декларацията.

Гражданите сервираха изненадата на ръководството си вчера по обед малко преди подписване на коалиционното споразумение с ГЕРБ. Веднага след церемонията с Борисов разтревоженият Лукарски свика спешен председателски съвет с думите: „Имаме проблем“. Там лидерите на РБ потвърдили номинацията му.

Въпросът кой предложи Лукарски така и не получи отговор. Според източници на „Преса“ той се е самопредложил. Първоначално нямал претенции за ресора. При вътрешния вот в Реформаторския блок с две трети от гласовете за министър на земеделието бил предложен Румен Христов.

Борисов обаче отказал да даде земеделското министерство и предложил два варианта - екология или икономика. Румен Христов предпочел второто, защото има опит и познания в тази област.

Тогава Лукарски предприел действия на пожар. Звъннал по телефона на Бойко и в неделя му отишъл на крака в Банкя. На следващия ден на среща с преговорния екип на ГЕРБ реформаторите останали в шок, когато видели и името на Лукарски, и ресора, който ще поеме.

Името на Румен Христов въпреки вътрешния вот, спечелен в конкуренция с Георги Ганев, Мартин Димитров, Евгени Кънев и Трайчо Трайков, мистериозно се било изпарило.

Самият Лукарски през нощта в сряда срещу четвъртък реши чрез Фейсбук да обясни, че има самочувствие, опит и знания за икономически министър и че е предложен от Радан Кънев.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кой предложи Божидар Лукарски? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди