изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:02 EET
ПОРЪЧКОВИ УВОЛНЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА НА КАБИНЕТА ПЛЕВНЕЛИЕВ    
ЗемеделиеЗемеделският служебен министър Васил Грудев си тръгна от министерство на земеделието, уволнявайки ключови чиновници, научи "Труд".

В четвъртък вечерта е освободена шефката на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони доц. Светлана Александрова. Тя ръководеше и дирекция "Развитие на селските райони", която пишеше правилата, по които се усвояват европарите по най-голямата програма от ЕК за България, а именно  за развитие на селските райони. По нея във времето от 2007 до 2013 г. страната ни трябваше да усвои 3,6 млрд. евро.

Дирекцията на Александрова подготвяше и новата програма за развитие на селските райони от 2014 до 2020 г.  От встъпването в длъжност на служебния министър Васил Грудев обаче чиновници алармираха, че функциите са й иззети от експерта Цветомира Савова. Тя бе назначена от Грудев за съветник на министъра по прилагането на Програмата за развитие на селските райони.

Преди седмица стана ясно, че докато Цветомира Савова съветва министър Грудев за агропрограмата, сестра й Гергана Савова има фирма, която предлага изготвянето на проекти по същата програма за селските райони. Пред "Труд" Цветомира Савова още преди 10 дни заяви, че не е в конфликт на интереси и подчерта, че откакто е съветник на министъра, фирмата на сестра й няма нито един проект, одобрен по програмата. Източници на "Труд" твърдят, че именно Цветомира Савова ще заеме поста на Светлана Александрова. 

Официално от министерство на земеделието посочиха вчера пред "Труд", че Александрова е сменена, защото досега е била на позиция "Изпълняващ длъжността директор на дирекция "Развитие на селските райони". До момента тя три пъти е вземала този пост и това бил максимумът, разрешен от закона. Чиновници от дирекцията на Александрова обаче твърдят, че няма ограничения и Александрова може да заема постта до организирането на конкурс за избор на титуляр.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ПОРЪЧКОВИ УВОЛНЕНИЯ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА НА КАБИНЕТА ПЛЕВНЕЛИЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди