изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:24 EEST
След изпреварващата информация на БЛИЦ: 100 радикални германци напират към оградата с Турция през главите на полицията    
НовиниПроведените преговори между „Граничната полиция“ и представители на германските радикални групи, които искат да бъдат допуснати до оградата на държавната граница, както БЛИЦ съобщи пръв, не приключиха с мирно решение. Групата радикали се опита да премине през лентата, която беше очертана от „Гранична полиция“ и от жандармерията, съобщава БНР.

Струпали са се около 100 човека и се опитват да влязат до самото заграждение, тъй като това е целта на тяхното пътуване. Те искат да направят символично прерязване на границата, за да покажат, че в днешно време вече няма място за граници.

Шефът на Гранична полиция Захарин Пенов многократно обясни, че те нямат разрешение да влязат до граничното заграждение. Освен това той ги предупреди, че в момента се извършва полицейска операция и е невъзможно да бъдат допускани каквито и да било лица в 300-метровата зона до граничната бразда.

По-рано германски радикални групи потеглиха с два автобуса от Ямбол към българо-турската граница, където ще се опитат да прережат символично оградата между двете страни. Радикалите са над сто души на възраст между 20 и 35 години.

Защо активистите са в България и какво искат да направят, разказва техният представител Филип Рух: „Това е символична, артистична акция. Имаше 300 души, които искаха да участват, главно от Германия. Трябваше да откажем на 200 от тях, за да може да дойдем 100 човека. Ние бяхме добре посрещнати тук. България е свободна страна с приятни хора. Това е гаранция, че свободата на политическото изкуство е възможна, както се разбира от думите на вътрешния ви министър, който каза, че може да направим нашата акция, без да нарушаваме закона“.

Преди отпътуването си към границата германските активисти бяха отседнали в ямболски хотел. По думите на директора на полицията в Ямбол комисар Генчо Иванов, групата от около 100 души е пристигнала в града тази нощ. Те са започнали да пристигат още снощи около 23 часа. През цялото време са били придружавани от полиция. В района на хотела е имало засилено полицейско присъствие, а обстановката в града е останала спокойна.

Според евродепутата Ангел Джамбазки, целта на германските активисти, които обявиха, че ще се опитат да премахнат оградата по южната ни граница, е да пропуснат колкото се може повече нелегални имигранти в Европа.

„Тази група, която сега е в България, в Унгария е била спряна от унгарската полиция и са били конфискувани голям брой секачи за тел, ножици за телена мрежа и различни екипировки. На мен ми се струва, че самата информация, тогава, когато се вдигна шум, ги мотивира в момента вече да започнат да си говорят за пърформанси“, коментира той пред БНР.

„Ако им разгледате изявленията, на тази група, които се определят само себе си като "леви", "немски", "зелени" и "анархисти", ще забележите, че тези хора много подкрепят тези, които са в полза, примерно, на нелегалната имиграция. Тези хора много години вече работят заедно с различи големи мюсюлмански общности и всъщност зад тази уж невинна идея да показват, че Европа не трябва да има граници, те всъщност се стремят да направят това нещо - да пропуснат колкото се може по-голям брой нелегални имигранти от Африка в Европа, които са предимно, и които изповядват мюсюлманско вероизповедание“, обясни Джамбазки. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

След изпреварващата информация на БЛИЦ: 100 радикални германци напират към оградата с Турция през главите на полицията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди