изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-29 @ 04:29 EEST
НА ФОРУМ ПРЕДСТАВИХА ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОКРЕПА НА БЧК    
НовиниДейността на Центъра за обществена подкрепа към Областния съвет на БЧК в Добрич бе представена като добра практика на интерактивен форум, който се проведе в края на миналия месец в Девин.

Презентацията беше подготвена и направена от ръководителя на ЦОП Кирил Петров и социалният работник Юлияна Атанасова. Тя включваше анализ на  социалната услуга, фактори за разкриване и потребности, характеристика на целевата група, участие на доброволци от БМЧК и възрастните хора. Описани бяха дейностите и превенциите, методиката на предоставяне на социалната услуга, организационната структура, оперативното и финансово управление. Споделени бяха основни резултати и ефективност от предоставяните към момента услуги и форми на подкрепа, обхвата на целевата група и основните акценти (приоритети) при предоставянето на услугите. Акцентирано бе върху иновативните аспекти, които включват участието на доброволците. Един от тях е, че центърът привлича младежи и възрастни хора, утвърден е като привлекателно място на доброволчески дейности на БЧК/ БМЧК в партньорство с АЧК/ АМЧК. Провежда летен лагер по българското Черноморие, който се превръща в школа за усвояване на социални умения и социализиране на децата.
Паралелно с презентацията се осъществи и превод на италиански език, тъй като беше осъществена скайп връзка с партньори от Сицилия, Калабрия и други области. Споделени бяха техни постижения в работата по отделни случаи и бе проявен интерес от числеността на екип, паралелно и от броя на случаите и постигнати резултати с дадено дете.  
Добри практики бяха представени и от Велико Търново, Русе и Кюстендил. Презентациите ще бъдат включени в Сборник на добрите практики в България, който ще се разпространи в страната след приключване на проект „Транснационална мрежа за подкрепа на децата и семействата и деинституционализация на грижата за деца”. НДТ


 


Сходни връзки

НА ФОРУМ ПРЕДСТАВИХА ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОКРЕПА НА БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди