изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:37 EEST
ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА ВиК ИЗЛЕЗЕ В ПОДКРЕПА НА ИНЖ. ИВАНОВ    
ОбществоБагерист обяви гладна стачка срещу смяната на ръководителя

Служители на ВиК от различни райони излязоха се събраха пред фирмата в подкрепа на инж. Юлиян Иванов. Багеристът Бирол Алитов пък направо бе препречил едно от платната на бул. "Трети март" с багера си, като заяви, че обявява и гладна стачка, макар че е диабетик. "Изцяло съм за инж. Юлиян Иванов. Това е човек, който ни уважава. Аз работя от 4 години във фирмата и досега никой не ме е пускал за празниците на мюсюлманите" - заяви Алитов пред медии. Бе категоричен, че ще продължи с протеста и гладната си стачка до решаването на проблема и оставането на работа на инж. Иванов. Инж. Стоян Чочков заяви, че смяната е безпринципна и попита защо е направена в последните дни на кабинета "Близнашки". Живка Андонова от ВиК район Каварна също бе дошла да подкрепи вече бившият управител и попита: "Защо се правят тези смени. Не виждам смисъл, нека обяснят". В този момент инж. Иванов излезе от фирмата, за да помоли протестиращите и най-вече Алитов да оттегли багера, за да не пречи на движението, като бе посрещнат с бурни аплодисменти от колектива, събрал се в негова подкрепа.
След това инж. Иванов даде пред медиите отчет за свършената работа от дружеството в рамките на неговото управление, като започна с думи на благодарност именно към хората, работещи във фирмата.
Пред медиите Иванов заяви, че през целия период, в който е поел дружеството - от 1 август м.г., ВиК - Добрич, е било проверявано от Министерски инспекторат от Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/, Прокуратурата, Икономическа полиция. "Когато поех фирмата, тя беше със задължение за електроенергия в размер на над 4 млн. и 700 хил. лв. и бяхме пред спиране на тока. Автопаркът бе блокиран, нямаше никакви резервни части в складовете, а доставчиците отказваха да ни доставят нови, заради неплатени задължения към тях. Успях до май тази година да изплатя всички задължения към "Енерго-про", а и с излизането на свободния пазар на електроенергия да намаля месечния разход от 1 200-300 хил. лв. за електроенергия на 900 хил. лв." - каза инж. Иванов. Той сподели, че от миналата седмица ДКЕВР е дала 30-дневен срок на "Енерго-про" за електросъоръженията, които са на ВиК, а се ползват от енергийното дружество. "Ние имаме около 150 км мрежа 20 киловолта, над 180 трафопоста, които се ползват от ЕРП-то и на тях има закачени над 400 трети лица, които все още не сме установили. Има присъединени и ВЕИ към нашата мрежа. Всичко това е констатирано и описано и в докладите на Министерски инспекторат и АДФИ. За първи път аз заведох дело и очаквам 7 млн. лв. за съоръженията. По друго дело срещу "Енерго-про" очаквам 1 200 хил. лв., които са ни надвзети от тях за присъединяване към електропреносна мрежа. Според разпоредбите по параграф 4 ЕРП-то е длъжно да изкупи нашите елсъоръжения" - каза Иванов. Той отчете сменени 28 км водопроводи в областта, закупените нови автомобили и багери, въведените електронни карнети. "За 9-те месеца на тази година сме събрали 15 млн. лв. Успяхме да намалим водните загуби от 84 % на 79-80 на сто и имаме разчети до 2018 г. те да паднат до 40 %. При наводнението през юни фирмата понесе щети в размер на 5 800 хил. лв., като до момента не сме получили нито стотинка от Междуведомствената комисия" - отбеляза още Иванов. Той призна, че фирмата е била със запорирани сметки от НАП заради дължими такси за водоползване към Басейнова дирекция от 2005-6 година досега в размер на 4 млн. лв. "Освен тях към НАП имаме и 1 млн. лв. текущи задължения, но с приходите, които очаквам ще се справим" - заяви Иванов. В отговор на питане, той заяви, че според него освобождаването му от длъжност е на личностна основа от страна на Радослав Русев, който бе за кратко също управител на фирмата, а в служебния кабинет - ресорен зам.-министър в МРР. Като причина Иванов посочи това, че Русев е даден на главния прокурор и се води разследване и от Икономическа полиция заради продадените тръби за скрап от недоизграден водопровод, който трябваше да захранва Добрич с вода от терасите на Дунав. Освен това Иванов добави, че е завел дело срещу бивш счетоводител на фирмата, който за сметка на ВиК е ходил на курс по английски език без да има нужда от това.
Междувременно обявилият гланта стачка Алитов се почувства зле и бе отведен от лекарски екип за преглед в Спешна помощ. НДТ


 


Сходни връзки

ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА ВиК ИЗЛЕЗЕ В ПОДКРЕПА НА ИНЖ. ИВАНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди