изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:51 EEST
Шаш! ПФ и АБВ бламираха ГЕРБ! Гласуваха против ускорено приемане на закон, свързан с инфраструктурни проекти    
ПарламентПатриотичният фронт и АБВ показаха, че няма да бъдат безропотно подчинени на властта и че ще отстояват принципно своето мнение. Това стана ясно днес по време на заседание на временната комисия по правните въпроси в парламента.

Представителите на двете подкрепящи властта формации се противопоставиха на спешното обсъждане на промени в Закона за държавната собственост, които трябва да ускорят няколко важни инфраструктурни проекта - метрото, южната дъга и северната тангента в София. Текстовете касаят по-лесно отчуждаване на частни имоти.

От служебния кабинет са внесли предложенията за промените, но те са подкрепяни и от новия министър Лиляна Павлова, обясни представител на ведомството.

Христиан Митев от ПФ обаче предложи разглеждането на точката да се отложи, тъй като депутатите нямали време да се запознаят с текстовете. Те били уведомени едва вчера за измененията. Митев бе подкрепен от съратника си Емил Димитров-Ревизоро, както и от Кирил Цочев от АБВ, които изтъкнаха, че все пак може да се изчака и казусът не е толкова спешен.

Девизът на София е расте, но не старее. София няма да остарее, ако постоянна, а не временна комисия се занимае с тази важна тема, усмихна се Ревизоро.

Председателят на комисията Данаил Кирилов от ГЕРБ обясни, че законопроектът отдавна е представен на обществото през сайта на регионалното министерство. Дори имало становище на неправителствена организация. В подобна посока се изказа и Красимир Ципов пак от ГЕРБ.

В крайна сметка при гласуването „за“ разглеждането на точката гласуваха петима от ГЕРБ и един от Реформаторския блок. А против бяха седем депутати – от ПФ, АБВ, БСП, „Атака“ и БДЦ. (Представители на ДПС отсъстваха.)

Така АБВ и ПФ на практика бламираха властта и не позволиха ускореното гласуване на закона на първо четене.

Дали обаче те ще се противопоставят по същество на текстовете, предстои да видим в следващите дни.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Шаш! ПФ и АБВ бламираха ГЕРБ! Гласуваха против ускорено приемане на закон, свързан с инфраструктурни проекти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди