изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:56 EET
Хора на Костов сред големите длъжници на КТБ    
Новини Фирма “Хрисома” ООД на близките до Иван Костов Георги и Мая Кирчеви е един от големите длъжници на КТБ, установи проверка на “24 часа” в Търговския регистър. "Хрисома" бе собственик на срутилата се 5-етажна сграда на ул. "Алабин" в центъра на София на 19 септември 2006 г., под отломките на която загинаха две момичета.

Дружеството е теглило 2 кредита от банката на обща стойност 1,67 млн. евро. Това се случва през 2004 г. малко след като Цветан Василев придобива пълен контрол над банката чрез увеличаване на капитала ѝ с пари на едноличното му дружество “Бромак”. Задълженията на “Хрисома” към КТБ все още не са погасени.

Съсобственици на "Хрисома" са Мая Христова Кирчева и Георги Христов Кирчев. Дамата е сред учредителите и член на управата на фондацията на Елена Костова "Бъдеще за България".

Това не е единствената връзка с Иван Костов. Зет му - Георги Христов, е работил на трудов договор в "Хрисома" от 3 август 1998 до 22 юни 1999 г. Това потвърждава самата Мая.

"Хрисома", която по регистрация е фирма за производство на облекла, бе забъркана в шумен скандал през 2000 г. Тогава като депутат от БСП настоящата социална министърка Емилия Масларова разкри, че фирмата е завъртяла далавера с 406 мъжки палта, внесени от Ниш. Те са били обмитени на смешната цена от 9 марки, а се продавали по 300 долара. Според публикации по време на скандала "Хрисома" бе посочена като един от основните спонсори на "Бъдеще за България". През 2000 г. фирмата е ушила 26 хил. броя униформени облекла за служителите на БТК.

"Хрисома" притежава половината от компанията "Витоша 13". Там е в съдружие с МОЗ-77, чиито собственици са Тико Так, Газуан Шараф и Жени Радкова Шараф. Тико Так е управляващ на фирмата за недвижими имоти "Роял Пропъртис".

Георги Христов Кирчев е сред собствениците на 20 фирми и участва в управлението на 15. В много от тях съдружниците са същите като в "Хрисома". На нейния адрес на ул. "Жолио Кюри" 19 в столичния кв. "Изток" са регистрирани още няколко дружества, в които съсобственици са пак хората от "Хрисома".

Мая и Георги Кирчеви притежават и кафенето "Лаваца" на столичния бул. "Витоша".

Дълги години Мая и Георги са известни като подставените лица на бившия премиер Иван Костов. "Когато трябваше да се свърши нещо или да се осъществи контакт с Командира, първият човек, за когото се сещах, е Жоро Кирчев", твърди един от близките на синьото управление от 1997 до 2001 г, цитиран от „Стандарт”: „До Командира имаше три семейства - Кирчеви, Неински и Соколови, това бе неговият приятелски кръг”, разказа бивш министър от кабинета "Костов". Всяко семейство си имало "ресор". Кирчеви държали бизнеса.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Хора на Костов сред големите длъжници на КТБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди