изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:03 EEST
Българинът, обезглавил британка, бил неправилно освободен от клиника в Уелс    
По света

Бездомникът Деян Деянов нападна 60-годишната британска пенсионерка Дженифър Милс-Уестли, живееща в град Лос Кристияно, на остров Тенерифе, през май 2011 г.




Българинът, който обезглави британска пенсионерка на остров Тенерифе в Испания, е бил освободен от психиатрична клиника в Северен Уелс с аргумента, че се преструвал на душевно болен, пише електронното издание „Уелсонлайн“, като се позовава на британски доклад, публикуван днес.

Бездомникът Деян Деянов, на 30 години, нападна 60-годишната британска пенсионерка Дженифър Милс-Уестли, живееща в град Лос Кристияно, на остров Тенерифе, през май 2011 г. Той подгони жената в супермаркет, въоръжен с нож, и накрая я обезглави.

По време на разследването се оказа, че българинът е наркоман и страда от параноидна шизофрения.

Миналия февруари той беше осъден на 20 години въдворяване в психиатрична клиника в Севиля, след като вината му беше призната.

През 2010 г. Деянов живеел във Флинт, Северен Уелс, в дома на свой роднина. Тогава бил приет в психиатрично отделение. Малко след това обаче го освободили, защото лекарите погрешно преценили, че симулира психическо заболяване.

Днес Здравният инспекторат на Уелс публикува доклад за изписването на българина, в който се констатират ясни пропуски, свързани с лечението му.

Докладът е поръчан от правителството на Уелс, след като двете дъщери на убитата британска пенсионерка настояха за разследване. „Трудно е да се определи как тези пропуски може да са повлияли директно или дори да са довели до събитията от май 2011 г. Смятаме, че ако проблемите, констатирани в доклада, бяха решени, то вероятността за подобно престъпление щеше да бъде значително намалена“, се казва в документа.  http://www.vesti.bg


 


Сходни връзки

Българинът, обезглавил британка, бил неправилно освободен от клиника в Уелс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди