изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:22 EET
ТЪПОТИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ: Реформаторите клатят себе си и правителството - тези ли управляват България?    
Политика Двама от десните отказват да седнат един до друг в студиото на bTV. Това, за което се говори още от дните преди съставяне на правителството, започва да се случва. Конфронтации вдясно започват да клатят публично Реформаторския блок, а оттам и съставения с триста зора кабинет "Борисов".

В сутрешния блок на bTV днес двама народни представители от т.нар. демократи - Димитър Делчев и Гроздан Караджов, отказаха да седнат един до друг в студиото. Причина за това е разпореждане от лагера на "Движение България на гражданите", породено от разногласията между различните фракции в РБ по въпроса дали веднага след нова година обединението да избере общ лидер.

По време на интервюто си водещият Антон Хикемян изпадна в пародийната роля на "развален телефон" между двама депутати, които стоят на няколко метра един от друг, но не разговарят помежду си. Делчев отказа да признае официално разпоредбата за дистанциране, но Караджов настоя, че тя е издадена от ръководството на ДБГ.
Димитър Делчев се оплака от това, че в правителството се назначават заместник-министри, които не са съгласувани с неговата фракция, както и с някои от другите. Караджов отрече обвинението и на свой ред се възмути с думите: "Бях изненадан, че човек от нашата коалиция е забранил да стоим заедно в студио и да си говорим, което ме потриса. Искам да се извиня. Това не е мое искане."

Наложи се до края на разговора Хекимян да митка от стол на стол между двамата си гости, а накрая да приключи с обобщение: "Разговорът може да завърши с разделение, разделение и пак разделение..."

Томислав се хвана за главата след скандала в РБ: Управлението е заредено с нестабилност!

Томислав Дончев изпадна в изключително неловка ситуация. Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика се появи в сутрешния блок на bTV минути след като двама депутати от Реформаторския блок отказаха да седнат един до друг в студиото.Очаквано водещият Антон Хекимян започна с въпрос за поведението на партньорите в управлението на държавата. "Най-лошото, което видях, е невъзможността на колегите да седнат един до друг и да си говорят", призна Дончев. Предшестващата участието му сцена дотолкова го потресе, че той отчете с минорна интонация: "Така или иначе това управление е заредено с една вътрешна доза нестабилност. Това е конструкция с напрежение - това е ясно от самото начало."

Наложи се Дончев да се разграничи от случващото се вдясно и да подчертае, че каквото и да се случва там, мандатоносителят ГЕРБ в далечна перспектива, предпазвайки се от мисли за разпад на управлението. "Ние ще правим това, което трябва да се прави. Дотогава, докато може", категоричен бе Томислав Дончев. Той отказа да коментира горещата тема - дали РБ трябва да излъчи единен председател. "Изборът на Реформаторския блок е ангажимент на колегите. Не считам за коректно, дори да имам мнение по въпроса, да го изговарям", каза Дончев. Няколко секунди по-късно обаче той даде отчетлив сигнал, че ако партньорите излъчат изявен лидер, работата на правителството ще бъде значително улеснена откъм взимането на възможно най-бързи и отговорни решения.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ТЪПОТИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ: Реформаторите клатят себе си и правителството - тези ли управляват България? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди