изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:57 EEST
ОБОГАТЯВАТ ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИ ЗА МИНАЛОТО НА БЪЛГАРИТЕ    
ОбразованиеПартньор по проект „Български шевици” е Регионалният исторически музей в Добрич. Той стартира вчера със занятие, което се проведе във Възрожденското училище на РИМ. Проектът е по идея и разработка на Магдалена Петрова - управител на ЕООД „Българска шевица”.

В екипа са включени обучителите Капка Кръстева, Анита Радева и Йордан Сивков. Целевата група включва ученици от трети „б” клас при ОУ „Христо Смирненски”.
Идеята е да се обогатят оскъдните знания на децата за миналото на българите, свързани с бита, културата и уменията им и по този начин да се съхранят през вековете. Основните цели са получаване на допълнителни исторически сведения за произхода и живота на българския род, съобразени с възрастовите особености на децата, изграждане на елементарни умения за работа с дърво, кожа, текстил, възпитаване чувство на национална принадлежност и гордост, че сме потомци на велик народ.
По време на практическите занимания учениците ще бъдат разделени на две групи: момичета и момчета. Момичетата ще изработват салфетка, каре, книгоразделител, мини нацационални костюми, кукли, коланче, игленик и др., а момчета стрела, кожена пунга, щит, шапка, терлици, колан с тока, средновековни играчки и др. НДТ


 


Сходни връзки

ОБОГАТЯВАТ ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИ ЗА МИНАЛОТО НА БЪЛГАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди