изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:05 EEST
СТАЯ ЗА СЕМЕЙНА ПОДКРЕПА СЕ ОТКРИВА В БОЛНИЦАТА    
ЗдравеСтая за семейна подкрепа към родилното отделение на МБАЛ Добрич ще бъде открита на 21 ноември. Тя е подготвена по инициатива на МБАЛ и с подкрепата на фондация Лумос. С дарение на обзавеждането се е включила и мебелна фабрика „Тедива“.

В нея социални работници, лекари и психолози ще могат да работят със семействата, които по една или друга причина имат нужда от допълнителна подкрепа в грижите за децата си.
Очаква се около 50 семейства да се възползват от тази възможност през следващата година.
Откриването ще се състои на 21 ноември година в МБАЛ Добрич от 11.00 часа. На него ще присъстват представители на Община Добрич, Регионална дирекция за социално подпомагане, Дирекция „Социално подпомагане“, МБАЛ гр.Добрич и Лумос.
Тази инициатива е част от съвместния ангажимент на МБАЛ, Лумос, Община Добрич и  Дирекция „Социално подпомагане“ да работят за улесняване на практическата работа по превенция на изоставянето на деца на ниво родилен дом и е стъпка напред в прилагане на добрия европейски опит в работата със семействата. Навременната и координирана реакция при първите признаци на риск от изоставяне е изключително важна, за да може всяко дете да има шанса да живее със семейството си, а не в институция.  НДТ
 


Сходни връзки

СТАЯ ЗА СЕМЕЙНА ПОДКРЕПА СЕ ОТКРИВА В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди