изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:29 EEST
Кунева става силов вицепремиер, ще контролира МВР и военните    
Новини Меглена Кунева бе определена за силов вицепремиер в кабинета. Това става ясно от заповед на премиера Бойко Борисов, с която той разпределя ресорите на заместниците си.

Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията. Тя ще наблюдава още агенцията за българите в чужбина и за бежанците, пише "Труд".

Премиерът Борисов все пак си запазва лично контрола над две важни ведомства – Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавната комисия по сигурността на информацията. Второто ведомство на пръв поглед не е силово, но то контролира издаването на допуски за държавни тайни и издава сертификати за достъп до натовска и европейска класифицирана информация.

Понякога отнемането на такъв сертификат означава и уволнението на неговия титуляр от важен пост в силовите ведомства, тъй като той вече не може да изпълнява пълноценно задълженията си.

Томислав Дончев взема икономическите министерства – финансите, икономиката, регионалното развитие, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда.

Той ще надзирава още държавния резерв, ДКЕВР и агенцията по приватизация. Спестено му е единствено министерството на туризма, което ще бъде контролирано от вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Бъчварова, която в предишния кабинет на Борисов бе шеф на кабинета му, сега ще наблюдава образователното, културното, здравното и спортното министерство. На нея ще се отчитат още статистическият институт, Комисията за регулиране на съобщенията и агенция „Архиви“.

Социалният вицепремиер Ивайло Калфин има най-малко ресори – освен собственото министерство той ще се грижи за агенцията за закрила на детето, за компенсационния жилищен фонд и за агенцията за професионално образование и обучение.

Конституцията и Устройственият правилник на МС не разписват точно какви са координиращите функции на вицепремиерите в техните ресори и каква е субординацията им със зачислените им министри. Практиката е показала, че това зависи главно от заетостта и личността на съответния вицепремиер./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кунева става силов вицепремиер, ще контролира МВР и военните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди