изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:03 EEST

Китай и Русия се съюзяват срещу цветните революции

   
КитайПЕКИН - Руският министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу и китайският му колега генерал-полковник Чан Ванцюан се споразумяха да засилят военното сътрудничество между двете държави. Целта е да се попречи на опитите на САЩ да увеличат “обезпокояващото” си политическо и военно влияние в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Шойгу съобщи, че идната пролет руският и китайският боен флот ще проведат съвместни учения в Средиземно море и в Тихия океан. “Русия е готова да участва в най-широк спектър във формирането на регионална система за сигурност”, заяви той. И така потвърди курса на рязък завой на изток, който руският президент Владимир Путин пое след влошаването на отношенията със Запада заради Украйна, посочи “Файненшъл таймс”.

Чан от своя страна изрази задоволството на Пекин, че стратегическото сътрудничество с Москва “влиза в нов етап на развитие”.

По-късно заместникът на Шойгу - Анатолий Антонов, заяви, че Русия е готова да сподели опит с Китай за справяне с цветни революции. По думите му Шойгу и Чан обсъдили демократичните протести в Хонконг и констатирали, че никоя страна не е застрахована от такива събития. “Тези експерименти на западните политтехнолози, включително американски, се случват много близо до нас и представляват нов вид заплаха за сигурността ни”, обясни Антонов.

В Хонконг вчера се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращи срещу контролираната от Пекин полудемократична система в бившата британска колония. Демонстрантите неуспешно се опитаха да нахлуят в сградата на парламента.   http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Китай и Русия се съюзяват срещу цветните революции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди