изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:21 EEST
НАМАЛИХА ПРИСЪДАТА НА ПОХИТИТЕЛЯ ИЗНАСИЛВАЧ ТАНСЕЛ    
Ред и сигурностАпелативният със във Варна намали от 25 на 20 години присъдата на бившия затворник Тансел Хасан, който през февруари отвлече две момичета от Добрич и изнасили многократно едното. Освен това, той е пребил мъж, за да го ограби.


С решение на Окръжния съд в Добрич Тансел бе е признат за виновен в отвличането и изнасилването на 18-годишната Александра Жекова, както и в похищението на Йоана Бакърджиева от Добрич. Освен това, той е осъден и за грабежи, както от момичетата, така и от мъж от Добрич. Той бе осъден на доживотен затвор, но, тъй като делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като престъпникът направи самопризнания, наказанието му бе намалено на 25 години затвор. Той бе осъден да заплати на Александра, която отвлече и многократно изнасили, 20 000 лева обезщетение за неимуществени вреди, а на Йоанна – 10 000 лева. На пребития и ограбен мъж той трябва да плати 500 лева.
Обжалването пред Апелативния съд е от служебния защитник на похитителя, според когото присъдата е несправедлива.
От Руси С. И. е откраднал сумата от 100 лева и черен кожен портфейл на обща стойност 107,50 лева, след като го пребил. От Александра е задигнал мобилен телефон марка „Нокия”, модел „206.1”, заедно със СИМ карта на М-Тел и карта памет  2 ГБ и един чифт слушалки за телефона на обща стойност 97,00 лева, като също е използвал сила и заплашване. Отнел й е също сребърен пръстен с тегло 2,5 грама на стойност 12,50 лева. От другата си жертва – Йоана Бакърджиева, е отнел мобилен телефон марка „Нокия”, модел „С7-00”, заедно с карта памет от 4 ГБ, два сребърни пръстена с тегло 2,7 грама и 1,7 грама на обща стойност 265,30 лева. Общата стойност на противозаконно отнетото имущество възлиза на 482,30 лева.
Похитителят е осъден и за изнасилването на Александра. Той я е насилил общо седем пъти в периода от 2 часа на 9 февруари до 12 часа на 12 февруари. При това е използвал сила и заплахи. Йоанна е заплашвал, че ще я изнасили.
Тансел е осъждан неколкократно като непълнолетен, а след това и като пълнолетен. На 23 януари тази година бил освободен от Затвора във Варна. В началото на февруари се настанил в квартирата на Руси, който бил брат на бившата му тъща. На 8 февруари му поискал пари. Когато Руси му отказал той се нахвърлил върху него и започнал да го удря с дървена сопа по цялото тяло. По време на побоя пребъркал пострадалия и намерил в джоба на панталона му черен портфейл от изкуствена кожа, в който имало 100 лева — 2 банкноти от по 10 лева и останалите в банкноти от по 5 лева, които заедно с портфейла взел и напуснал квартирата.
По-късно – около 23,30 - 24,00 часа Александра вървяла от заведение „Касийката” в ЖК „Балик”  към дома й в квартал „Дружба”. Тансол я видял и решил да я ограби. Тръгнал след нея. Като я настигнал, я хванал за косата и я ударил с юмрук в лицето в областта на лявото око, запушил й устата с ръка, за да не вика. Заплашил я, че има нож и затова трябва да мълчи. Обяснил, че иска само телефона и след това ще я остави. Обещал да й извика такси, с което тя да се прибере у дома. Вместо това я отвел в дома на Руси на ул. „Агликина поляна”. Той я стискал силно през кръста, а тя страхувала за здравето и живота си, тъй като наоколо не минавали нито хора, нито коли. Същевременно изпитвала болка от удара в лицето й. Когато отишли в дома на Руси Тансел й показал какво му е направил и я предупредил, че може да направи същото и с нея. Тя трябвало да обяснява, че му е приятелка. Междувременно се чула с приятелки, но похитителят контролирал разговора, а тя трябвало да обясни, че скоро ще се прибере. След като й показал какво е направил на Руси, той я изнасилил. Момичето било изключително изплашено и ужасено. През следващите дни Тансел й обещавал да й извика такси, което да я откара до дома й, но така не го направил. През цялото време я стискал силно по ръката, за да не посмее да каже, че е похитена, нито да се отскубне. Завел я в дома на роднини в Добрич, както и в Генерал Тошево, в дома на сестра му, прадядо му, на баща му, на сестра му, все в генералтошевски села. Момичето през цялото време му обяснявало, че иска да се прибере в дома си, но той я предупреждавал да мълчи. Александра провела разговори с родителите си, които били контролирани от Тансел. Казал й да обясни, че е в парка в Добрич. Пред близките си похитителят обяснявал, че момичето е новата му приятелка. Още няколко пъти я изнасилвал. През това време близките на момичето подали сигнал в полицията и униформените започнали да се обаждат на телефона, което стреснало похитителя. Накрая Тансел завел Александра в изоставена къща в края на генералтошевско село. Сутринта на 13 февруари двамата отивали към дома на бащата на Тансел. Той казал на Александра да го изчака в близките храсталаци и да се скрие, а той отишъл при  баща си. След като мъжът се отдалечил, тя побягнала през нивата. Отишла в близка къща, откъдето по Скайп се свързала с непозната жена, обяснила й какво й се е случило и помолила да се обади в полицията. По пътя към с. Великово похитителят бил задържан.
След извършена проверка по случая и снемане на обяснения от Х. и свидетелите, въпреки многобройните доказателства относно престъплението, включително признание от подсъдимия, по неустановени причини досъдебно производство не било образувано. Тансел бил освободен и отишъл в дома на баща си в с. Великово, където останал няколко дни. На 19 февруари той пристигнал отново в Добрич и отвлякъл Йоанна в района на пощата в кв. „Балик”. Искал да открадне телефона и пръстените й. След това обаче я похитил и я заплашвал многократно, че ще я изнасили. На следващия ден, след като изминали пеш около 23 километра, в района на село Василево, момичето видяло полицейска кола и помахало. Полицаите задържали Тансел. Пред полицаите момичето, което било уплашено, плачело и треперело повтаряло: „Той не успя да ме изнасили, но искаше... Ако ме беше направил нещо, щях да се обеся ...” Била в шок, разказала накратко какво се е случило
Решението на Апелативния съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. НДТ
 


Сходни връзки

НАМАЛИХА ПРИСЪДАТА НА ПОХИТИТЕЛЯ ИЗНАСИЛВАЧ ТАНСЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди