изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-29 @ 02:43 EEST
Защитен свидетел по делото на КТБ разпродавал заложени имоти?    
НовиниБисер Лазов прехвърля и ипотекира заложени в банката имоти, без да прави вноски по кредитите си, твърдят временно отстранените шефове на трезора

В писмо временно отстраненото ръководство на Корпоративна търговска банка (КТБ) поиска проверка на свидетел по обвинението срещу Цветан Василев. Става въпрос за Бисер Лазов, който представлява компании, получавали кредити от КТБ. Това се посочва в писмо на ръководството на финансовата институция квесторите, които бяха назначени от Българската народна банка (БНБ) в началото на периода на специален надзор. Ето и целия текст на разпространеното писмо до квесторите на КТБ:

Уважаеми г-жо Костадинчев и г-н Лютов,

До нас достигна информация, че лицето Бисер Андонов Лазов – защитен свидетел на прокурора Иван Гешев, и представляващ собствениците на фирми - кредитополучатели в КТБ АД, с просрочени задължения, разпродава техни активи. Имотите се разпродават, прехвърлят или ипотекират в полза на близки до Бисер Лазов лица.

Така, например, на 31.10.2014 г. фирма „Евробилд 2003” ЕООД (собственост на „Аквафинанс” ЕООД с управител Бисер Лазов), ползваща кредити за 85 милиона лева, е учредила договорна ипотека в полза на трето лице върху сградата на ул. „Граф Игнатиев” №10, в която се помещава Централно управление на КТБ АД. Фирмата, в чиято полза е учредена ипотеката – „Ню кооп инвест” ЕАД е с изпълнителен директор Ненчо Ангелов Трифонов. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида № 557698, том 21, акт 50.

На 13.11.2014 г. същата фирма – „Евробилд 2003” ЕООД, продава обекти от жилищна сграда във Велико Търново на „Балкан Ерма” ЕООД с управител Ангел Славчев Христов – също близък приятел на Бисер Лазов. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида №84119, том 23, акт 127.

На 13.11.2014 г. „Евробилд 2003” продава на същата тази фирма – „Балкан Ерма” ЕООД, парцел в Горна Оряховица с площ от 41 дка, заедно със сградите. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида №62556, том 20, акт 93.
По наша информация, въпреки горепосочените разпореждания с недвижими имоти, по сметките на „Евробилд 2003” ЕООД не е постъпил нито лев и фирмата продължава да не обслужва получените от банката заеми.

Молим уважаемите Квестори да проверят дали по сметките на длъжника „Евробилд 2003” ЕООД са постъпили средства в резултат от горепосочените операции и дали с тях са обслужени дълговете на фирмата.

С уважение,
Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов
http://www.blitz.bg


Сашо Котарака изгоря с 20 млн. лв. в КТБ
Виж: Топ 510 на вложителите в КТБ

 


Сходни връзки

Защитен свидетел по делото на КТБ разпродавал заложени имоти? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди