изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:48 EEST
Община Пловдив откри офис в Шенджен, Китай    
КитайЗа добър старт бе подписан договор между Респект консулт и една от най-големите китайски адвокатски кантори DeHeng Law Offices

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и г-н Yuwen Wang, заместник-генерален директор на външните работи на община Шенджен, заедно прерязаха лентата при откриването на офис на община Пловдив в 15-милионния китайски мегаполис. И двамата подчертаха колко е важно това представителство в контекста на изключително динамично развиващите се отношения между двата града. Офисът е разположен в модерен билдинг в Hi-tech Industrial Park, известен с някои от най-големите китайски компании. Офисът е предоставен от община Шенджен и от днес в него постоянно работи служител на община Пловдив, който ще осъществява връзката между китайската и българската страна за реализирането на двустранни проекти в областта  на икономиката, туризма, културата, образованието, науката, спорта. Партньор на община Пловдив в първия й задграничен офис е Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/. За реализацията на пловдивското представителство изключителна помощ оказа г-н Derek Feng от община Шенджен, който 3 месеца работи в Града под тепетата съвместно с община Пловдив и БКАБР, и Ronny Zhao от Съвета за насърчаване на международната търговия /CCPIT, държавна  организация, сходна на промишлено-търговска камара, с която Българо-китайската асоциация за бизнес развитие е в договорни отношения/.
Добър старт на начинанието даде подписването на споразумение за сътрудничество между  „Респект консулт“ и DeHeng Law Offices, клон Шенджен. И двете кантори са сред лидерите в национален мащаб в сферата на правните, данъчни и финансови консултации и посреднически услуги. DeHeng Law Offices е сред 4-те най-големи китайски адвокатски дружества. Сътрудничеството между двете кантори улеснява и защитава бизнеса и на двете страни.
Свидетели на полагането на подписа на г-н Xiufeng Yu, директор на DeHeng Law Offices, клон Шенджен /българската страна вече бе сложила парафа и затова само бе представлявана от Валентина Александрова, директор „Международни отношения“ на БКАБР/ станаха представители на община Шенджен, на CCPIT, на китайски фирми и университети, желаещи сътрудничество с български  партньори. Да поздрави пловдивските си приятели от БКАБР и община Пловдив на откриването дойде и г-н Gang Fang, директор „Международни отношения“ на CCPIT. Интересът към събитието от високопоставени гости изненада приятно домакините.
Те бяха сюрпризирани и с красива инсталация от цветя от г-н Kenneth Yang, мениджър в отдел „Външни работи“ на Политехническия университет на Шенджен. Над 50-те присъстващи на откриването вдигнаха наздравица за успеха на офиса с българско червено вино, отчупвайки по народен обичай питка с чубрица.
По-късно българската делегация се срещна с потенциални инвеститори, които се интересуват от търговия с традиционни български продукти, логистични центрове и високи технологии.

На снимките:

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и г-н Yuwen Wang, заместник-генерален директор на външните работи на община Шенджен, прерязват лентата


Г-н Xiufeng Yu, директор на DeHeng Law Offices, клон Шенджен, подписва договора с „Респект консулт“





Над 50 човека от община Шенджен, от CCPIT, от бизнеса и от български и китайски университети уважиха събитието

Катя СТАЙКОВА


 


Сходни връзки

Община Пловдив откри офис в Шенджен, Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди