изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:50 EEST
ОСВЕТИХА ПАРАКЛИС „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА    
ОбществоТой е изграден изцяло от дарители, а поводът е изцелението на 12-годишно момиченце, което е било в кома 

В деня на Света Екатерина в двора на болницата в Добрич бе осветен параклис, носещ името на светицата, за която се вярва, че предпазва децата от болести.
Идеята за построяване на параклиса е свързана с изцеляване преди осем години на 12-годишната Екатерина, дъщеря на добричкия лекар д-р Борислав Желязков. След като бащата отправил молитва за детето си в църква, момиченцето, което било в тежко състояние, в кома, се пробудило. Сега то е вече 20-годишна студентка във Великотърновския университет.
С изграждането на параклиса се ангажират строителните предприемачи семейство Елена и Камен Щереви. Тяхната дъщеря от малка е приятелка с изцеленото момиче. Семейството се е ангажирало с градежа на храма. С парични дарения и материали е помогнало и семейството на нотариус Драгостин Байчев, което е наело художник, който да изографиса параклиса. Първата копка е направена преди 7 години, още когато директор на болницата е д-р Жанина Калинкова.
Това е хубава придобивка и болницата ще се ангажира с опазването на параклиса, заяви директорът на лечебното заведение д-р Красимир Николов. Параклисът ще е отворен от 9 до 16 часа. След това ще се заключва, като ключът ще се държи от охранителите на болницата на входа на МБАЛ.
Между 30 и 50 хиляди лева са вложени за изграждането – архитектурен проект, изграждане, изографисване, обясни д-р Николов.
Параклисът „Света Екатерина“ бе осветен от отец Стоян Димов в присъствието на кмета Детелина Николова, областния управител Недко Марчев, дарителите, д-р Желязков, ръководството на болницата, лекари.
Кметът Детелина Николова дари параклиса с Библия и да са живи и здрави работещите в нея, а болните, които идват тук, да намират вяра и утеха с надеждата, че Бог ги закриля, а лекарите му помагат, за да продължат жизнения си път. НДТ

РЕСТАВРИРАХА СТЕНОПИСИТЕ В ПАРАКЛИС В ДВОРЕЦА
ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРАКЛИС В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА


 


Сходни връзки

ОСВЕТИХА ПАРАКЛИС „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди