изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:50 EEST
ПАРТОННИЯТ СИ ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА СОУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“    
КултураПатронният си празник и 134 години от рождението на Певеца на Добруджа отбелязаха на 21 ноември учителите и учениците от СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел. Началото на празника бе поставено от Помощник-директорът Румяна Станкова, която поздрави всички настоящи и бивши учители, ученици и служители и награди отличилите се деца в конкурса за рисунка по Йовкови произведения.

Празничната програма започна с изпълнения на вокална студия „Тервел” със солисти Арма и Пресила, в съпровод на младия гайдарджия Ивайло, китарен състав и ударна секция, които се подготвят под ръководството на Живко Колев. Последваха грациозните танци на двете формации на балет „Каприз“ с ръководител Живка Ненова. Част от своето есе представи отличената с първа награда Ясмин Феим, а Пресила Няголова и Екатерина Николаева рецитираха стихотворения за Йовков.
Много емоционално и с много артистично майсторство бе въплъщението в ролите на героите от драмата „Боряна“, която представиха учениците от IX клас, подготвени от Росица Стратиева и Христо Риков. В сватбата в края на представлението се включиха и танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“ с главен художествен ръководител Нели Денева. Всички участници и техните ръководители получиха заслужени аплодисменти от публиката.
Поздрав към домакините и гостите на СОУ „Йордан Йовков“, от името на председателя на Общински съвет Калоян Енчев и кмета на общината инж. Живко Георгиев поднесе Стефка Костадинова – зам.-председател на ОбС.
СОУ "Йордан Йовков" е най-голямото училище в община Тервел. То е средищно - в него учат деца от 1 до 12 клас не само от града, но и от селата Честименско, Божан, Поп Груево, Жегларци, Кочмар, Полк. Савово и Бонево. НДТ


 


Сходни връзки

ПАРТОННИЯТ СИ ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА СОУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди