изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:35 EEST
Реформаторите вадят 9 имена за 5 губернаторски места    
НовиниСписък с девет имена за пет места на областни управители ще предложи Реформаторския блок на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов, пише "Труд". Двете формации засега са се разбрали десните да имат губернатори в София-град, Бургас, Стара Загора, Сливен и Видин. Единствено за дунавската област РБ имат единна номинация - Момчил Станков, който е кандидат на ДСБ. В останалите 4 области се предлагат по две имена.

Най-сериозна е битката за София-град. ДБГ предлага юриста Стамен Янев. Той е от най-близките хора на оттеглилия се от политиката Даниел Вълчев. Янев е и единственото предложено име от ДГБ за областен управител. Той има подкрепата на СДС срещу единственото предложение на НПСД и БЗНС - Веселин Панев. "Ако не мине номинацията на Вълчев, ще има драма в ДБГ", прогнозират в РБ. Крайното решение е оставено на Бойко Борисов.

За Бургас също има две имена - на Вълчо Чолаков от СДС и на Георги Митев от ДСБ. Хората на Меглена Кунева на национално ниво подкрепят синия юрист, въпреки че на местна почва отношенията между СДС и ДБГ", твърдят партийци. Изборът на Чолаков може да създаде местен проблем, макар че точно той е най-вероятният избор за поста.

В Стара Загора борбата пак е между ДСБ и СДС - съответно Иван Лапчев и Георги Ранов. В Сливен тъмносиният Димитър Сяров се изправя срещу синия Иван Йоцов.

Реформаторите ще имат зам. губернатори в повечето области. ГЕРБ не им отстъпвали места само в т.нар. смесени региони.

И Румен Петков от АБВ е бил на разговори в ГЕРБ за разпределение на втория ешалон. Хората на Първанов искали позиции в пътни управления и болници, но засега нямало имена.   http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Реформаторите вадят 9 имена за 5 губернаторски места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди