изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:19 EEST
Русия и Турция вървят към разплащания без долари и евро    
По света Русия и Турция планират да осъществяват разплащанията по търговските сделки в национални валути. Това е записано в протокола на руско-турската междуправителствена комисия, която е заседавала днес, съобщават медиите в Москва.

По време на заседанието двете страни за посочили, че няма юридически и инфраструктурни ограничения за провеждането на разплащанията в национални валути. Те са се договорили да проведат консултациите с бизнеса в двете страни, за отстраняването на бариерите по пътя към увеличаване на разплащанията в рубли и турски лири.

През септември Русия и Виетнам се тоговориха за преминаване към разплащания в собствените валути. Стокооборотът между двете страни понастоящем е около 4 милиарда долара годишно. През юли Русия и Китай заявиха готовността си за раплащания в рубли и юани, заобикаляйки долара.

Експертите смятат разплащанията в национални валути за важен фактор в повишаване конкурентноспособността на икономиките на съответните държави.
 


Сходни връзки

Русия и Турция вървят към разплащания без долари и евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди