изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:15 EET
ТРЕТОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ТВОРЧЕСТВОТО НА РАДИЧКОВ    
Култура

В регионална библиотека „Дора Габе” се проведе литературно утро по повод 85-годишнината от рождението на големия български писател Йордан Радичков с ученици от III в клас при СОУ „Димитър Талев” с класен ръководител Красимира Хинева. Идеята за проявата бе обогатяване знанията на третокласниците за живота на Йордан Радичков и неговото творчество за деца.



Във фоайето на библиотеката учениците се запознаха с подготвената от библиотекарите презентация за живота и творчеството за деца на Йордан Радичков. Особен интерес предизвика представянето на анимиран откъс от една от най-популярните му книги - „Ние, врабчетата”. Библиотечен специалист прочете приказката „Жабешко пране”, а децата откриха поуката в нея и отговориха на зададените им въпроси. Учениците подготвят изложба от рисунки по сборника „Малки жабешки истории”, която ще включва и изработени от самите тях картонени фигурки на жабите-герои в приказките. Забавен момент бе демонстрирането на разговори между децата на „жабешки език”. Най-много ръкопляскания събра жабешката „кавга”.

Третокласниците посетиха сектор „Работа с деца”, върнаха заетите от тях книжки и заеха нови. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТРЕТОКЛАСНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ТВОРЧЕСТВОТО НА РАДИЧКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди