изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:34 EEST
ОСЪДИХА БАБА, ПСУВАЛА И УДАРИЛА УЧИТЕЛКА    
Ред и сигурност

Неотдавна и дъщеря й бе осъдена за това, че се е нахвърлила върху бившата класна на сина си



Окръжният съд в Добрич потвърди решението на районния съд в Балчик, който глоби бабата на второкласникк, която псувала бившата му класна в първия учебен ден.

Съдът е установил, че подсъдимата е нанесла публично обида,като е казала по адрес на учителката обидни думи, сред които и израза ”да ти сера в устата”. По този начин тя е накърнила честта и достойнството на педагожката. Според твърденията й, родителите на детето Илко били уведомени изрично още в края на първи клас за директорска заповед, с която детето е изместено в друг клас.

На 16 септември 2013г. бил първия учебен ден и имало тържество в училището. Присъствали ученици, учители, гости и родители.                 След края на официалната част на тържеството, всеки класен ръководител отвеждал класа си в класната стая. Това тръгнала да прави и въпросната учителка. На влизане в класната стая и във фоайето на училището пристигнали бабата и майката на Илко. Бабата а започнала да я псува на турски и български език, отправила й обиди в лицето от разстояние от около два-три метра „да ти сера в устата”. Това се случило в присъствието на ученици и родители.

Бабата избухнала заради изместването на внукът й в друг клас. След кратко време скандалът бил преустановен.

Бабата трябва да плати глоба от 1 000 лева и 2 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на учителката. Решението на Окръжния съд е окончателно. Припомняме, че неотдавна съдът в Добрич потвърди и присъдата, която балчишките магистрати наложиха на майката на момчето. Тя също буйствала тогава и, освен че псувала и обиждала учителката на български и турски език, я наричала вещица, викала й „да ми ядеш л…та” и др. в присъствието на ученици и родители. След намеса на други родители побеснялата майка била възпряна от по-нататъшна саморазправа, но преди това успяла да удари бившата класна на сина си.

Тя е осъдена на 3 000 лева глоба и 2000 лева обезщетение за учителката. НДТ

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА БАБА, ПСУВАЛА И УДАРИЛА УЧИТЕЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди