изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:21 EEST
2500 долара вземат наши офицери в Донецк. От Варна тръгват наемниците за Украйна    
НовиниБивши кадрови офицери от армията ни се уредили със заплата от 2500 долара, за да се бият на страната на опълченците. Със същото месечно възнаграждение са и наемниците, които отиват да служат на властите в Киев.

"Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика. Пък и такива пари не можеш да получиш никъде. По-добре ли е да си жив и в мизерия, при такъв шанс? Ако те застрелят, ще умреш и толкоз", казва запасен офицер-кашик от Велико Търново. "От началото на кризата руските медии на няколко пъти обявиха, че българи се бият на страната на Киев, но повечете са в редиците на сепаратистите", добави той. Цитираният от радио "Дойче веле" руски военен експерт Владислав Шуригин обаче признава, че българи се бият на страната на опълченците заедно със сърби и поляци.

От средата на август Варна се превърна в основен сборен пункт за наемници за двете страни на сраженията в Украйна. В супермаркетите в града често могат да се видят групи от по 3-4 млади здрави момчета, които обикалят по рафтовете за евтина българска водка и бира в пластмасови шишета. Повечето от тях са скандинавци и германци, които изчакват в частни квартири транспорт до Приднестровието и Одеса. Вербуваните на страната на бунтовниците пък пътуват с товари кораби до Керч и Новоросийск.

"В града е пълно с млади цивилни американци. Вечер влизат по двойки в заведенията край плажа, пият по едно малко и бързо си тръгват", свидетелстват сервитьори. През юни на някоко пъти на Морска гара се появи украински речен пасажерски кораб, на чийто борд се качваха остригани яки мъже. "Каквото и да стане, руснаците ще си вземат тяхното", коментира офицер от плаватения съд пред клечащите за сафрид местни рибари.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

2500 долара вземат наши офицери в Донецк. От Варна тръгват наемниците за Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди