изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:26 EET
Мъж уби бременната си съпруга при катастрофа (Обзор)    
НовиниБъдеща майка, която всеки момент трябвало да роди, загина в катастрофа, причинена от съпруга , на пътя между шуменското село Лятно и кв. "Кус" в град Каолиново. Жената стана 601-вата жертва по българските пътища за 2014 г. Точно толкова бяха загиналите у нас през двете предходни години - 2012-а и 2013-а.

Злополуката с 21-годишната Назмие Шабанова станала към 14,40 ч в понеделник. Тя и мъжът Нурхан (33 г.) се връщали от преглед в шуменската болница със "Ситроен Ксара". По надолнище и на хлъзгав път автомобилът се движел с висока скорост, внезапно излязъл вляво от пътя и се забил в дърво. На мястото била извикана линейка, но за нещастие жената починала в ръцете на лекарите. Не е спасено и бебето. Съпругът Нурхан е с фрактура на дясната ръка. Изпробван е с дрегер, който не отчел алкохол. От мъжа е взета и кръвна проба за химичен анализ.

Във фаталния ден Назмие била притеснена от родилни болки и затова съпругът я откарал на преглед. Дори взели колата на брата на Нурхан, която била по-нова. След преглед медиците обяснили, че е още рано за раждането. Шабанови живеели в с. Браничево. Построили си нова къща, напролет трябвало да я измажат и да заживеят в нея, разказаха хора от селото.

Въпреки шумните и постоянни акции на КАТ броят на жертвите през 2014 г. ще надхвърли и най-мрачните прогнози. Статистика от 1990 г. насам сочи, че средно през декември у нас загиват по 84 души.

Даряват кръв за пострадали при удар в стълб

Приятели на двама младежи, пострадали при катастрофа, разпространиха в социалните мрежи апел за даряване на кръв. Призив отправиха и от БЧК, и от болницата в Сливен.
21-годишният Божидар и Венцислав (19 г.) са в реанимацията. Зам.-шефът на болницата д-р Хрисант Хрисантов съобщи, че младежите са с много тежки травми и опасността за живота им не е отминала. Те са с кръвни групи А и 0, отрицателен резус фактор. Досега на призива за кръводаряване се отзовали над 40 души.

Катастрофата стана на 29 ноември вечерта в Сливен. При нея загина 19-годишният Андрей Тодоров, многократен медалист от републикански първенства по борба. Българската федерация по борба изказа съболезнования на близките за трагичната загуба в официалния си сайт. Момчето било възпитаник на спортното училище "Димитър Рохов" в Сливен.

През май т.г. бил абитуриентският му бал, а наесен се записал за студент във Велико Търново, разказаха негови познати.

Във фаталната нощ Андрей, Божидар и Венцислав пътували с автомобил "Ауди А4". На бул. "Банско шосе" колата им се забила в тролейбусен стълб. Андрей седял на предната дясна седалка до водача. Ударът бил смъртоносен за него.

Шофьорът Божидар и Венцислав, който бил на задната седалка, бяха ранени тежко. За късмет по това време по булеварда минавала линейка на Бърза помощ и медиците видели смачканата кола.

От полицията съобщиха, че по случая са назначени експертизи. От шофьора е взета кръвна проба за изследване на евентуалното съдържание на алкохол. Резултатите от нея още не са готови. Засега служителите на реда отказват повече информация за трагедията, тъй като разследването не е приключило.

Причините за зверския удар в стълба тепърва ще се изясняват. Според една от версиите, която се разпространява от близки на младежите, е, че във фаталната вечер те тествали автомобила след тунинг на ауспуха.

Трагичният инцидент потресе цял Сливен. Тежката катастрофа не е единствената на бул. "Банско шосе". През януари 2011 г. автомобил се удари в тролейбусен стълб и загина 15-годишно момче. Стълбът след него е бил фатален за живота на Андрей.

Половината шофьори карали пияни

Половината от шофьорите в България са карали след употреба на алкохол. Това сочат данните от проучване в рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор". Тя се провежда у нас от 2013 г. и през декември продължава с инициативата "Без колата съм на парти". От анкетите става ясно също, че 70% от шофьорите, залавяни с алкохол, продължават да карат на градус.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Мъж уби бременната си съпруга при катастрофа (Обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди