изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-01 @ 21:41 EEST
Промени при регистрацията на автомобили от 01 януари 2015 г.    
Новини

От 01 януари 2015 г. влизат в сила нови правила за регистрацията на леки автомобили. Полезна информация за всички водачи и собственици на МПС-таДо сега, след като водач на МПС купи нов автомобил, той трябваше да подаде една молба в КАТ и още една в Общината. С направените нови промени ще се подава само една молба в КАТ, а оттам служебно ще бъде подадена информация до МДТ.

За тези промени ни уведоми Владислав Горанов – министър на финансите.

Целта на тези промени е двустранна.

От една страна ще облекчи новите собственици на леки автомобили, на които няма да им се налага да отидат от МДТ – Местните данъци и такси, да чакат на гише, за да подадат декларация, че са станали собственици на автомобил, за да бъдат начислени съответните данъци.

От друга страна, при служебно предвижване на документите от КАТ към МДТ няма да има скрити регистрации, защото до сега ако новият собственик не отиде в Общината и не подаде декларация, не плаща данък за своя автомобил.

Министър  Владислав Горанов обяви, че съвсем скоро на българския пазар ще влязат много нови чуждестранни инвеститори.

Една от причините, която ги е възпирала да инвестират в България е наказателното законодателство.

Чуждестранният инвеститор на територията на България до сега се възприемаше като български резидент. При възникване на различни правни и наказателни спорове, се прилагаше българското законодателство.

С новите мерки, които настоящото правителство е приело, чуждестранните инвеститори, които развиват своя бизнес на територията на РБългария, ще продължат да бъдат възприемани като чуждестранни резиденти.

Като такива те ще бъдат съдени според тяхното законодателство. Например немските инвеститори според германското законодателство, британските според английското и т.н.

До сега сериозно се говореше, че за да има много по-добра събираемост на данъци, мита и акцизи, Агенция „Митници“ и НАП трябва да влязат под обща шапка.

За момента министър Владислав Горанов каза, че това не е най-належащият въпрос за разрешаване.

След началото на 2015 г. експертите ще търсят оптималния вариант за работа на двете стратегически за българската икономика агенции, защото липсата на адекватна координация позволява да бъде източван ДБ, а в него да не  постъпват всички дължими данъци и такси.

http://www.topactualno.com

 


Сходни връзки

Промени при регистрацията на автомобили от 01 януари 2015 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди