изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:38 EEST
Усмъртен с 5,33 промила катастрофира край Върбица    
НовиниРекордно усмъртен от алкохол селянин от Върбица катастрофира джипа си в камион на излизане от черен път на международния Е-80. За щастие няма пострадали освен двете коли. Джипът днес киснеше в калта до близък язовир, докато шофьорът му изтрезнява в димитровградския арест.

Проверката с дрегер показала, че 51-годишният водач на джипа Наско Атанасов се осмелил да се качи на колата си с цели 5,33 промила алкохол в кръвта. Заклети пиячи оценяват постижението, което е абсолютен рекорд за областта, на поне два литра домашна скоросмъртница или... няколкодневен непрекъснат запой, съобщава haskovo.net. Последното май е по-вероятно, защото при посоченото количество трудно може да оживее дори пияч от село, където казват: поркането не започва от радост или мъка, а от сутринта.

При това Наско катастрофирал вечерта, около 20 часа вчера. Малко преди това станал от богатата трапеза, защото му се дояла риба и тръгнал към близкия рибарник да си купи прясна. „Дойде един хайванин, дето бе толкова пиян, че не можеше да уцели пътя. Пратих го да си ходи, а той взе, че катастрофира“, обяснява собственикът на рибарника бай Георги. Той усетил какво се е случило, когато пияният се върнал, при това на собствен ход, за да моли за трактора на Георги, с която да издърпат колата му. Джипът Сузуки бил с помляна лява предница и изкъртено колело. Малките щети се обясняват с ниската скорост на камиона и великолепната реакция на шофьора му, който успял да набие спирачки. За щастие на всички ударът дошъл косо, в момента когато Наско пробвал да се включи в движението за своята Върбица. В същата посока се движел и товарния автомобил.

Фирканият се прибрал пеш до намиращото се на 2 км село, където бил открит в дома си от магистрална полиция. Бил незабавно закопчан и отведен да се върне в нормално агрегатно състояние в районното. По случая е образувано бързо производство. Според НК шофирането с алкохол над 1,22 промила е престъпление. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Усмъртен с 5,33 промила катастрофира край Върбица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди