изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:43 EEST
Илия Руснака, който бе намерен мъртъв в Кърджали, трябвало да лежи в затвора    
Новини Прокуратурата е искала да наложи възбрана върху апартамента на Илия Р. О. – Руснака, защото го грозяла глоба в размер на 10 000 лева за придобиване и съхранение на високо рискови наркотични вещества. Това разкриват за 24rodopi.com източници, запознати с криминалното досие на 28-годишния кърджалиец, който бе открит мъртъв пред блок в квартал „Възрожденци" в четвъртък към 23 часа.

Руснака бил сочен за доставчик на амфетамини в града край Арда, бил задържан често. Амфетаминът е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение

За задържането му с голямо количество дрога през 2012 година срещу Руснака било повдигнато обвинение, което предвиждало лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 2 до 10 хиляди лева.

Прокуратурата поискала да се вземат мерки за обезпечаване на предвиденото наказание, като се наложи възбрана върху ½ от апартамента на Илия в квартал „Възрожденци".

Съдът отхвърлил искането, като се мотивирал, че притежаваната от обвиняемия идеална част от недвижимия имот, чиято възбрана се иска, била с данъчна оценка в размер на 18495.90 лв., което означавало, че липсва съразмерност между исканото обезпечение и размера на наказанието като първото било в почти двоен размер от максимално предвидения размер на наказанието глоба от законодателя.

Както е известно, Илия Руснака и неговият авер Коце Козата са отнели мобилен телефон от хлапе в квартал „Възрожденци", часове преди смъртта да покоси 28-годишния кърджалиец.

„GSM-ът беше на Миро Гаргата. Момчето се ядоса и заплаши Илия и Коцето с брат си. Щял да го извика, за да ги пребие и двамата", разказаха хора от квартала.

По думите им и Руснака, и Козата са употребявали наркотици. „Пушеха трева често, Илия обаче посягаше и към по-твърди опиати, не му бе чужд и хероинът", коментираха познати на двамата.

Няколко часа след скандала за телефона, Илия е открит мъртъв в междублоковото пространство в началото на „Възрожденци". Една от версиите за смъртта му пък е именно свръхдоза хероин.

На метри от тялото му, медиците откриват в безсъзнание и друго момче от компанията на Илия, най-вероятно приятелят му Коце.
Двамата живеят в един и същи блок в квартала.

„Сигнализираха хора, че млад мъж лежи на паркинга и може някоя кола да мине върху него. Когато на място е дошла линейката, е намерено и другото момче", коментираха хора от квартала.

„Тялото на момчето беше в калта на няколко метра от магазина, бил е по гръб”, споделят съседи.

„Сутринта до вратата на магазина открих хвърлени ръкавици, с които вероятно са извършвали огледа. Много често се събираше тази компания момчета. Обикновено на беседката пред блока. Пиеха бира, алкохол, вдигаха гюрултия, неведнъж сме се оплаквали от шума. Пушеха и трева. Жалко, че млади хора така си отиват от този свят", коментира магазинер в квартала.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Илия Руснака, който бе намерен мъртъв в Кърджали, трябвало да лежи в затвора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.77 секунди