изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:23 EEST
Мухъл и влага превзеха болницата в Силистра    
ЗдравеПоредно лечебно заведение у нас в трагично състояние. Деца и възрастни се лекуват сред влага и мухъл в Инфекциозното отделение на силистренската болница, а парното се пуска само за няколко часа на ден. За това сигнализираха зрители на Нова телевизия в рубриката „Моята новина”.

Още в първата болнична стая заварваме санитарка, която обработва стените срещу избилите влага и мухъл. Прави го по 3-4 пъти на ден, всеки път, когато изписват пациенти.

Ридван Алиев е дошъл на свиждане на 2-годишната си внучка. „Видях това, което не трябва да се вижда, в 21-ви век живеем. Има мухъл в инфекциозно отделение”, казва той.

При тези условия се лекуват всички 11 пациенти в отделението днес. За да е топло в стаите се включват духалки, тъй като заради влагата, парното почти не се усеща.

„Пуска се сутрин на обяд и вечер по 1 час, освен това ние разрешаваме на болните да си носят печки и контролираме пускането при повишаване на температурите. Болните не стоят в стаите на студено”, категоричен бе началникът на Инфекциозното отделение д-р Евгени Хинков.

Според ръководството на болницата проблемът може да се реши, ако сградата се санира. Болницата обаче няма пари за такъв ремонт.

„Кандидатствахме и по фонд „Козлодуй”, но не ни беше допуснат проекта въобще за разглеждане, по някакви административни причини, сега така или иначе за догодина очакваме да видим”, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова. А дотогава условията за лечение и в тази българска болница ще останат такива.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мухъл и влага превзеха болницата в Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди