изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:22 EEST
Новият „Правец“ – вече с цени и налични продукти    
Икономика

Преди около година интернет гръмна с новината, че родната марка персонални компютри „Правец“ се завръща на пазара. Това беше породено и от пускането на новия сайт Pravetz.bg, в който допреди известно време не можеше да намерите много информация, пише Luba6ky в Smartnews.bg



Сега сайтът е завършен и вече има доста интересни неща, които може да намерите – като инфографика на историята на родния ни компютър, цени и разновидности на новите модели, а също и информация за предстоящото събитие на 20 декември 2014 г. в шоурум в „София Ринг мол“.

Зад сайта и търговската марка „Правец“ стои Бойко Вучев, собственик на фирмата за почистване на лаптопи „Лаптопклийн“. Той коментира пред в. „Капитал“ миналата година, че вече разполага с „готови прототипи“, а „първите тестове“ вече са осъществени. 

Тогава още нямаше информация за цени, но днес те вече са известни.

Моделите лаптопи, които може да закупите са три:

- модел с Intel i3 / 4GB RAM / 128GB SSD / HD дисплей – 1094 лв.;

- модел Intel i5 / 8GB RAM / 256GB SSD / HD+ дисплей – 1534 лв.;

- модел Intel i7 / 8GB RAM / 256GB SSD / HD+ дисплей – 1748 лв.

Има и десктоп машина,

която представлява високотехнологично устройство от типа аll-in-оne. Притежава 21,5-инчов (54,61 cm) FHD (1920×1080) 16:9 дисплей. Поддържа процесори на Intel от последно поколение, от типа Core i3, Core i5 и Core i7. Теглото ѝ е 7 кг. и има 1ТВ твърд диск. За момента този компютър може да бъде само предварително поръчан.

Очевидно няма да бъдем ограничени само с тези устройства, защото

таблет от същата марка е в процес на изработване.

Засега има само прототип, но това е ясен знак, че се работи по въпроса. Този таблет ще включва Intel Celeron N2806 Dual-core CPU. Ще работи под Windows 8.1 и ще има възможностите и бързодействието на мощен компютър. 

Изработката ще включва метален корпус за по-голяма здравина. Екранът (10,1-инча) ще е с резолюция 1280 x 800.

Началото на разработването на българските персонални микрокомпютри започва през 1979 г. Първоначалните модели (ИМКО – съкращение от Индивидуален микро компютър) са разработени и произведени от ИТКР (Институт по техническа кибернетика и роботика) към БАН през 1980 г. само в три броя. 

Сега вече сме XXI век и се очаква нещо много повече от това, което ни бе представено по времето на Тодор  Живков. Какви са вашите очаквания и бихте ли сменили вашата машина за „Правец“?

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Новият „Правец“ – вече с цени и налични продукти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди