изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:44 EEST
Бинев подаде оставка като шеф на комисията по култура    
Парламент Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии.

"Взех това решение още преди седмица и исках да говоря със своите колеги. Обсъждахме го и имаше най-различни варианти, но днес наистина мисля, че кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек като мен, който може да носи"q каза на брифинг в парламента Бинев.

„Пожелавам големи творчески успехи на всички културни дейци и наистина правилата да важат за всеки един от тях по равно. На вас медиите искам да пожелая да дойде някой, който да помогне ние да не сме вече с трицифрено число надолу по свобода на словото така, както е в „Репортери без граница”, а наистина да се направят правила, които да направят медиите свободни", посочи той.

"Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп”, заяви Бинев.

„Когато човек прави две-три стъпки назад не му се присмивайте, може да се засилва. Бъдете сигурни в едно - че вече дори направих много за културата. Сигурно няма пиар агенция, която може да плати десетте дни, върху които те можеха да изложат своите проблеми. Мисля, че тези 10 дни са едно от малкото неща, които успях да направя в това време”, каза още Слави Бинев.

„Проблемът се инспирира от Народното събрание. Бинев преди 12 дни беше избран за председател на комисията по култура и медии. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да подкрепено от каквито и да е аргументи", каза на брифинг в парламента съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов.

"Хората, които протестират отказаха среща, както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава. Беше поставен въпросът на разискване за избора му като председател. на заседанието Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен. Той приема това като грозна атака срещу неговата личност”, заяви Симеонов.  http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Бинев подаде оставка като шеф на комисията по култура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди