изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:41 EEST
ТЪРСЯТ СЕ ПАРИ ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” ЗА РЕМОНТ НА ГАЛЕРИЯТА    
Новини

С проект за подмяна на дограма на сградата на Художествена галерия ще кандидатства пред програма „Красива България” Общината в Добрич.



      Художествената галерия в Добрич е съвременен музей за изобразително изкуство, която предлага постоянна експозиция и изложбен календар за гостуващи изложби. Тя е паметник на културата и в нея се съхраняват хиляди творби на изобразителното изкуство със статут на движими културни ценности. Галерията е един от стоте национални туристически обекта и е посещавана активно от индивидуални и групови туристи. Като музей за изобразително изкуство и полифункционален културен институт, Художествената галерия трябва да предлага музейни услуги в съвременна музейна среда, което налага реализирането на настоящия проект.

Община вече реализира проект по „Красива България“ на стойност 187 284,60 лв. При реализирането му са ремонтирани покрива и фасадите и частично е подменена дограмата. Последните ремонти в сградата са правени през 2011 г. с финансиране от Фондация „Америка за България“, които включват подмяна на 4 броя прозорци в зала за образователни дейности, на стойност 8 171 лв.

Неподменената дограма на сградата е от 30-те години на миналия век, тя е прогнила, на места липсват части от первазите, изметната с олющена боя.

Проектът предвижда подмяна на останалото количество стара дограма с дървена със стъклопакет като се спази изискването за запазване на архитектурно-художествения облик на сградата, материала, вида, броя и членението на отворите.

Стойността на проекта ще е до 130 000 лева с ДДС, като Общината ще осигури минимум 50% от общата стойност на проекта. НДТ

 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ СЕ ПАРИ ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” ЗА РЕМОНТ НА ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди