изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:35 EEST
РИА "Новости": "България хем я сърби, хем я боли, хем "татко" не дава"    
КоментариСлед като по съвет на покровителите си България се отказа от "Южен поток", сега казва, че се надява скоро проектът да бъде подновен. Поне това побърза да заяви премиерът Бойко Борисов. Но защо изведнъж Европа се разбърза, след като бе спрян проектът, пита Светлана Холоднова от РИА "Новости" по повод днешната среща в Брюксел, в която Русия обяви, че няма да участва.

В коментара, озаглавен "България хем я сърби, хем я боли, хем "татко" не дава", тя припомня, че София неведнъж си била променяла мнението да пуска, или да не пуска тръбата по своята територия.

"Каквото повикало, такова се обадило – след отмяната на "Южен поток" България се усети, че всъщност проектът й трябвал. Късно е. Твърде дълго всички се опитваха да убеждават, че Русия, работейки върху този проект с европейците и за европейците, трябва да играе по евросвирката на Брюксел. Москва напомни, че в дадения случай не е ЕС този, който поръчва музиката. "Мама" и "тате" не даваха – Брюксел и Вашингтон заплашиха, че ще спрат всичкото финансиране на страната, а след това и българското правителство се смени, не без участието на благотворителите от Евросъюза и Щатите", припомня журналистката.

Като казва, че премиерът Борисов е заговорил за възобновяване на проекта, тя отвръща: "Влакът замина и не е известно ще дочака ли София съгласието на "локомотива" на проекта – Русия, да се върне да работи над него".

Холоднова пита дали пък раздвижването на Европа да не се дължи на факта, че отново само Украйна остава транзитираща държава и "опасенията на европейците, че Киев може да се окаже недобросъвестен партньор".

Впрочем, добавя Холоднова, по оценки на "Фич" в Европа намалява търсенето на руски газ и един вид няма нужда от "Южен поток". "Ако не е нужен на Европа, на Русия й е все едно – Москва си има газ, а ако партньорите не желаят да развиват съвместен бизнес за собствената си полза, то защо да ги уговаряме? Не ти харесва – не яж, никой няма да те храни с бебешка лъжичка", заключава журналистката.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

РИА "Новости": "България хем я сърби, хем я боли, хем "татко" не дава" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди