изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:14 EET
ВАНДАЛИ ПОСЕГНАХА НА ПАРАКЛИСА ВЪВ ВОЕННО ГРОБИЩЕ    
НовиниПрез нощта срещу 8 декември неизвестни крадци са посегнали на параклиса-костница "Св. арх. Михаил" във Военното гробище в Добрич. Открадната е медната ламарина, с която е обшит куполът на параклиса.

Ако се продаде на вторични суровини, тя ще струва между 3 и 4 хил. лв., каза пред журналисти уредникът във Военно гробище Радослав Симеонов. Сега покривът на храма зее и при първия дъжд има сериозна опасност да се увредят уникалните му стенописи, алармира още историкът.

 ***************

Днес Държавната предметно-парична лотария пуска в продажба лотарийни билети с герба на Община град Добрич, съобщи Стефка Павлова от добричкото подразделение на Държавната лотария. 20 000 билета ще бъдат разпространени за продажба в цялата страна, от тях 4000 ще се разпространяват от дистрибуторите на лотарията в Добрич. Община град Добрич се ангажира с продажбата на 6000 билета от тиража. След тегленето на тиража на 13 декември, общината ще получи 23 % от сумата на реализираните билети.

НДТ - 10 декември 2004 г.

 


Сходни връзки

ВАНДАЛИ ПОСЕГНАХА НА ПАРАКЛИСА ВЪВ ВОЕННО ГРОБИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди