изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:59 EEST
ЗАВЕДЕНИЯТА В ДОБРИЧ - ИЗРЯДНИ КЪМ НАП    
ИкономикаПрез нощта на 8 декември инспекторите от „Оперативни проверки” при НАП Добрич извършиха проверки на   дискотека и  ресторант в града, в които студенти празнуваха 8-и декември, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Целта на проверките е била да се установи отчитат ли заведенията приходите от вход и отчитат ли се реалните обороти.

Освен това данъчните извършиха контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП. При осъществения контрол не са установени нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.

Проверките обаче на екипи на „Оперативни проверки“ през изминалите дни, извършени масово в обекти в Генерал Тошево са показали нарушения на данъчното и осигурително законодателство. Проверявани са заведение за обществено хранене, кафенета, книжарници и други обекти. При проверки на 4–ма от търговците данъчните са установили, че те не отчитат извършените продажби чрез касовите апарати, като по този начин укриват реалните си обороти. На всички са съставени актове за установяване на административно нарушение. На собственика на друг от проверените обекти е съставен акт за нарушаване на Кодекса за социално осигуряване за неподаване на декларации и невнасяне на социални осигуровки. Пълна данъчна ревизия ще бъде възложена и на търговец, чийто оборот само за 5 месеца надхвърля 50 хиляди лева, но той не се е регистрирал по ДДС. Данъчните ще предприемат действия за служебното му регистриране по ДДС.

Проверките на добричките данъчни ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАВЕДЕНИЯТА В ДОБРИЧ - ИЗРЯДНИ КЪМ НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди