изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:14 EEST
Путин подписва оръжейна сделка за $ 30 милиарда в Индия    
По светаРуският президент Владимир Путин ще подпише сделка за 30 млрд. долара с Индия за разработването на бойни изтребители от пето поколение от руската компания „Сухой“, съобщи в. „Таймс ъф Индия“ като цитира източници от Министерството на отбраната в Москва. Проектът за индийски изтребители ще бъде базиран на основата на СУ Т-50 ПАК ФА - многоцелеви изтребител от пето поколение, създаден за руските военновъздушни сили.

Това ще бъде най-мащабният от общо 15-те договора в областта на търговията, енергетиката, военната и космическата сфера, които ще бъдат подписани.

В същото време от Държавния департамент на САЩ предупредиха, че сега не е време за правене на бизнес с Русия заради кризата в Украйна. „Вече казахме това нашите съюзници и партньори“, подчерта говорителят на ведомството Мари Харф.

Държавният глава на Русия заминава на официално посещение в Индия на 11 декември. Над 15 000 полицаи и военни ще охраняват Делхи през двата дни на визитата. Путин посещава Индия за първи път, откакто през май начело на правителството застана Нарендра Моди.

Русия е вторият по големина вносител на военна техника в страната след САЩ, като за миналата година е изнесла военни стоки за 4,2 млрд. долара. Сегашната визита на Путин очевидно има за цел да измести Вашингтон от първенството в това отношение, коментират местни медии.

В същото време шефът на най-голямата нефтогазова компания в Инди -я Динеш Сараф, съобщи, че страната му разглежда възможността и за строителство на тръбопровод, през който да се транспортира руски газ в Индия през Централна Азия или през южната граница на Русия и Хималаите.

Очаква се Путин и Моди да обсъдят и атомната енергетика. Премиерът е поканил държавния глава да посетят АЕЦ „Куданкулам“. Централата, за която Русия достави два реактора и чието строителство бе заложено още по времето на Горбачов, ще заработи догодина.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Путин подписва оръжейна сделка за $ 30 милиарда в Индия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди