изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:46 EEST
Всеобща стачка блокира Италия    
По света Десетки хиляди италианци излязоха на улиците в петък в знак на протест срещу политиката на правителството, което опитва да изтегли страната от икономическата рецесия.

По данни на профсъюзите 40 000 души в Рим са изразили мнението си срещу реформите на премиера Матео Ренци, много други хора не са отишли на работа в цялата страна в подкрепа на 8-часовата масова стачка. В цяла Италия имаше около 50 демонстрации. "Днес виждаме необикновения отговор на политиката на правителството на Ренци. Площадите са пълни, не само тук в Геноа, но и в цяла Италия", каза Маурицио Ландини, един от лидерите на профсъюзите в страната.

Десетки полети бяха отменени или отложени. Общественият транспорт е сведен до минимум.

Основната причина за протест е политиката на Ренци за стимулиране на откриването на работни места, като компаниите по-лесно ще могат да съкращават служители, стандартите за сигурност на работното място ще бъдат занижени, както и правата за обезщетение по време на първите няколко години от договора на служителя. Профсъюзите не одобряват още и недостатъчните усилия за стимулиране на растежа на икономиката на фона на рекордната безработица, която сред младежите между 15 до 25 г. е над 43%.

Това е само първата стъпка от по-голяма програма от реформи на Ренци, която включва още коренна промяна на тромавата съдебна система, избирателни реформи, целящи създаването на стабилно правителство с ясно мнозинство в парламента. "Общата стачка днес е протест с огромно значение. Ние силно уважаваме това, макар и аз да не съм съгласен в неговите причини. Приятна работа на хората, които работят и късмет на решилите да стачкуват", се казва в изявление на Ренци от днес. http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

Всеобща стачка блокира Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди